Sköldpaddans sång (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
1998-05-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Annika Claesdotter
Originalspråk
Norska
Medarbetare
Lindberg, Ulla (red.)
Illustratör/Fotograf
Eva Skåreus
Illustrationer
ill.
Dimensioner
217 x 155 x 18 mm
Vikt
530 g
SAB
Ij,Ij:do,Doeb
ISBN
9789188298409

Sköldpaddans sång

Inbunden,  Svenska, 1998-05-01

Slutsåld

"Snart sjöng de andra med: Älgen och björnen sjöng, alla djuren, ja till och med bergen sjöng sköldpaddssången. Den kunde höras över hela landet.

Och dimman lättade. Mörkret vek undan. Solen steg på himmelen. Allt liv kom tillbaka. Och där, på en gråstenshäll, satt sköldpaddan!

Myter är allmängiltiga. De angår alla. Det gör också myten om sköldpaddans sång och världens skapelse. Människor kan sjunga, i den mänskliga mångfaldens alla tonarter. Somliga dansar, somliga skriver, somliga målar, somliga formar, somliga leker, somliga lär, somliga läser, somliga söker - varje människa på sitt eget sätt. Såsom meningen är ifrån begynnelsen, när ett barn blir fött till världen: Sjung din sång! Det handlar om tillgången till eget liv med egen röst - som vars och ens möjlighet och utmaning. Bara så blir världen till."

När Jon-Roar Bjørkvolds "Den musiska människan" kom - den har översatts till en rad olika språk världen över - sa kritikerna: "Varm, kritisk och nytänkande!" Sköldpaddans sång är väsensbesläktad, på samma gång facklitterärt resonerande och skönlitterärt berättande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Jon-Roar Bjørkvold är professor i musikvetenskap vid Universitetet i Oslo. Han har under olika perioder studerat och forskat i Ryssland och varit gästprofessor vid University of California. Sedan 1992 är Bjørkvold medlem av Det Norske Videnskapsakademi. Hans forskning om barnkultur och spontansång ledde till den första doktorsavhandlingen om musikalisk barnkultur i västvärlden.