En perfekt storm : hur staten, kapitalet och du och jag sänkte världsekonomin (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2009-03-26
Upplaga
1
Förlag
Hydra Förlag
Dimensioner
200 x 152 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Qade,Qae
ISBN
9789186185039

En perfekt storm : hur staten, kapitalet och du och jag sänkte världsekonomin

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2009-03-26
69 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
I naturen verkar kaos. Mängder av små faktorer kan slumpmässigt samverka till att skapa förödande stormar. Detta fenomen kan även appliceras på av människan kreerade förhållanden. Hur kunde exempelvis dåliga bolån i USA skapa en finanskris som hotar att slita sönder den globala ekonomin?

Författaren till den globala bestsellern "Till världskapitalismens försvar", idéhistorikern Johan Norberg, förklarar lättillgängligt i sin högaktuella bok hur politiker, riksbankschefer, finansaktörer och mannen på gatan gemensamt råkade blåsa upp århundradets storm. Det är inte bara kapitalismens kris, det är också statens.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En perfekt storm : hur staten, kapitalet och du och jag sänkte världsekonomin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ultraliberala Johan Norberg skriver intressanta böcker...
    Sebastian Lindqvist (Stockholm), 16 april 2013

    Ultraliberala Johan Norberg skriver intressanta böcker som är väldigt teoretiska. Öppna alla gränser och låt kapitalet flöda fritt. Alltid fina tankar som är värda att betänka men hur fungerar dessa teorier i praktiken?

  2. Ideala världar
    dsk.olsson, 14 juni 2009

    Norberg äger ett gott språk, han är kunnig och påläst i sin sak. Att han dessutom är "icke-ekonom" och idehistoriker ska borga för intressanta perspektiv. Med lånade fjädrar flyger han i motvind; den förväntade Kopernikanska vändningen kom inte; credo för det; han vidhåller sin nyliberala positionering. Milton nickar säkert medgivande i sin himmel. Spränglärd och med många intressanta citat är jag nog ändå aningen besviken. Det hade varit intressant att få ta del av det Norberska samhälsprobl... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om En perfekt storm : hur staten, kapitalet ...