Den gränslöse (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Avdelning Q (del 6)
Antal sidor
492
Utgivningsdatum
2015-05-04
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Leif Jacobsen
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
220 x 145 x 40 mm
Vikt
694 g
SAB
Hce
ISBN
9789100137274
En telefonsignal skär genom källaren i Köpenhamns polishus och väcker kriminalinspektör Carl Mørck från den sedvanliga morgonluren med fötterna på skrivbordet. När Carl förstår att kollegan från Bornholm vill ha Avdelning Q:s hjälp med ett gammalt hopplöst fall blir han genast avvisande. I andra änden av tråden läggs luren tyst på. Några få timmar senare står det klart att konsekvenserna av Carls kallsinnighet varit katastrofala.

Tillsammans med kollegorna Assad, Rose och Gordon dras Carl in i utredningen av en sjutton år gammal tragedi. En ung livsglad kvinna försvann från en folkhögskola på Bornholm och hittades död hängande i ett träd några kilometer därifrån. För den skeptiskt lagde Carl blir det mystiska fallet särskilt svårt att finna reda i. Efterforskningarna leder till en soldyrkande sekt på Öland och en manipulatör med järnvilja som inte skyr några medel för att skydda sig själv och de sina.

Den gränslöse är den sjätte delen i Jussi Adler-Olsens hyllade kriminalserie om Avdelning Q. En berättelse om vanvett, passion och besatthet.

"Jussi Adler-Olsen är i toppform"
Jyllands-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den gränslöse
 2. +
 3. Selfies

De som köpt den här boken har ofta också köpt Selfies av Jussi Adler-Olsen (inbunden).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Den gränslöse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas varmt
  Kim M. Kimselius, 6 oktober 2016

  Längtar ständigt efter nya böcker om Avdelning Q, med den buttre kriminalinspektör Carl Mörck och hans kollegor Assad, Rose och nytillskottet Gordon. Alla lika egensinniga och självständiga.

  Ännu en gång har Jussi Adler-Olsen hållit mig fjättrad vid boksidorna, det gick inte att sluta läsa.

  Har du ännu inte upptäckt den här författarens böcker rekommenderar jag dem lika varmt som jag fick rekommenderade dem för mig förra året. Sedan dess har jag slukat alla böckerna. Nu vänt... Läs hela recensionen

 2. Den gränslöse
  Monica, 22 oktober 2015

  Har läst alla andra i serien om avd. Q och denna blev inte nån favorit. Helt klart värd att läsas men de andra i serien håller en högre klass!

 3. Avdelning Q.
  Susanne.G.H., 9 oktober 2015

  Tyvärr vart jag lite besviken över den här boken, den är klart läsvärd men har man läst dom andra böckerna i serien så har inte den här boken någon riktig glöd,fart, som dom andra.

 4. Ganska bra men släpig!
  Jan (Karlstad), 2 augusti 2015

  Har läst de tidigare böckerna om avdelning Q och hade verkligen längtat efter sexan men blev inte helt uppslukad. Lite långtråkig. Precis som vanligt så finns ett stort mått av humor och glimt även i denna bok men den är alldeles för släpig.

 5. För lång
  Eva, 30 juni 2015

  Tyvärr alldeles för lång bok och lite för tråkig historia. Persongalleriet bra som vanligt, men önskar att Adler-Olsen ska få tillbaka intensiteten och skärpan som fanns in bok 1-4 om avdelning Q.

 6. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 22 maj 2015

  Det här är den sjätte delen i en planerad serie om tio böcker. Jag har läst alla dom fem tidigare böckerna om Avdelning Q, och tyckt mycket om dom.

  Jag gillar verkligen den väldigt speciella danska polis-avdelningen med Carl, Assad, Rose, och Gordon.

  Alla böckerna har en härlig humor, är mycket välskrivna, har sköna karaktärer, och bra kriminalfall.

  Fast ändå så tyckte jag att just den här boken var något lite sämre än dom fem tidigare böckerna. Vet inte riktigt ... Läs hela recensionen

 7. Angeläget ämne, allvarligt, men också med humor
  Lars Anderson, 17 maj 2015

  Adler-Olsen skriver i Sjöwall-Wahlöös anda, samhällskritiskt, men sagt på det mest effektiva sättet, med humor. Människornas sökande efter mening med livet gör dem utsatta för allehanda "andliga" lösningar, inte alla så seriösa. Här får vi oss serverat fenomenet för eftertanke, på Adler-Olsens sedvanliga sätt, i en lättläst och underhållande tappning. Inte hans bästa bok i serien, men bra och läsvärd.

 8. Gränslöst bra!

  Nu tillhör jag ju Adler-Olsens "fan club" så det var ju med stort intresse jag fick den här i min hand.
  Inte blev jag besviken precis! Hans sätt att bygga upp tre/fyra olika intriger från så olika utgångspunkter är så genialt. Även om man inser att historierna ska knytas ihop så blir man överraskad över beröringspunkterna!
  Man tröttnar inte heller på detta fantastiska gäng, avdelning Q, i källaren i polishuset med de tre(?) olika typerna. Carl - den småsturige, trötte, men ändå skär... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Bloggat om Den gränslöse