Svärdet och spiran (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Kingsbridge (del 1)
Antal sidor
1077
Utgivningsdatum
2015-02-19
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Gunilla Lundborg
Originaltitel
The Pillars of the Earth
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
210 x 134 x 47 mm
Vikt
823 g
SAB
Hce
ISBN
9789100153304

Svärdet och spiran

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket, Svenska, 2015-02-19
102 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
"Men hela tiden gnagde en fråga inom mig: Varför byggdes dessa kyrkor?"

Så förklarar Ken Follett hur en internationellt framgångsrik thrillerförfattare valde att skriva en 1100-sidig roman om ett medeltida katedralbygge. Han var tvungen att ta reda på hur dessa människor överskred sin tids teknologiska och ekonomiska gränser. Hur gick det till när det medeltida Europa trotsade tyngdlagen och skapade byggnader lika märkliga som pyramiderna, Eiffeltornet eller Taj Mahal?

Resultatet, Svärdet och spiran, kom ut första gången 1989 och är en äventyrsroman av samma storslagna dimensioner som en medeltida katedral. Med bred pensel målar Ken Follett upp medeltidens myllrande och färgstarka värld av bönder och herrar, riddare och munkar. 1100-talets grymma värld där skampålen stod mitt på torget, där varje sår var dödshotande och barnen fick svälta ihjäl. En värld av makthunger, religiös fanatism, skönhetstörst, okunskap och vanliga hyggliga människors försök att klara sig från den ena dagen till den andra. I en berättelse som sträcker sig över en mansålder skildrar Follett hur människorna i Kingsbridge tar sig an det väldiga projektet att resa kristenhetens högsta katedral.

Mustigt och rättframt skildras hur den styvnackade prior Philip och hans byggmästare Tom styr Kingsbridge förbi alla tidens blodiga blindskär i form av politiska intriger, hungersnöd, inbördeskrig, besynnerliga teologiska tvister och adelns hänsynslösa utnyttjande av sina bönder. Samtidigt som bygget växer sig allt högre, pågår det mänskliga livet som alltid, med kärlek, åtrå, nyfikenhet, avundsjuka och hat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svärdet och spiran
  2. +
  3. En värld utan slut

De som köpt den här boken har ofta också köpt En värld utan slut av Ken Follett (storpocket).

Köp båda 2 för 204 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svärdet och spiran. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fascinerande historia.
    Lars Larsson, 28 oktober 2015

    Efter att ha läst denna roman (och fortsättningen) kan man inte gå in i en katedral utan att hamna i en situation, där man föreställer sig, hur det såg ut vid byggnationen. Det är väl, om något, ett exempel på en roman med genomslagskraft!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Svärdet och spiran