Två systrar : ett reportage (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2016-10-25
Utmärkelser
Bragepriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Jan Stolpe
Originaltitel
To søstre
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
219 x 140 x 35 mm
Vikt
672 g
SAB
Ocf-oa:bf Islamiska staten
ISBN
9789100167592

Två systrar : ett reportage

(22 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-10-25
200 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En oktoberdag 2013 försvinner plötsligt två välartade tonårsflickor från sitt hem i Norge. Deras föräldrar pendlar mellan panik och förtvivlan. Vad kan ha hänt dem? Så kommer chockbeskedet: de har gått över gränsen till Syrien. Men deras far är inte typen som ger upp. Orädd ger han sig in i det krigshärjade landet på jakt efter sina döttrar.
Vilka är systrarna Ayan och Leila? Vad förde dem från en trygg tillvaro i ett litet norskt samhälle till kalifatet i Raqqa? I Två systrar ger sig Åsne Seierstad, den bästsäljande och kritikerrosade författaren till Bokhandlaren i Kabul och En av oss, i kast med en av vår tids viktigaste och mest komplicerade frågor. Varför radikaliseras muslimska ungdomar som växer upp i väst? Vilka är de människor som söker värvning i IS?
Som få andra lyckas Åsne Seierstad komma nära inpå de människor hon skriver om. Två systrar är berättelsen om flickorna som reste, om en islamsk väckelse, om ett land i krig och om en familj som faller isär.

"För att vara en riktigt bra journalist ska man besitta såna egenskaper som att vara envis, noggrann, hederlig, saklig, klok på ett snabbt sätt, ha blick för rimlig helhet och skarpa detaljer. För att vara en enastående författare måste man behärska något som är så musikaliskt och obegripligt att det närmar sig magi.
Åsne Seierstad är både en bra journalist och en enastående författare."
Kulturnyheterna, SVT
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Två systrar : ett reportage
 2. +
 3. En av oss : en berättelse om Norge

De som köpt den här boken har ofta också köpt En av oss : en berättelse om Norge av Åsne Seierstad (pocket).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Två systrar : ett reportage. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En angelägen bok
  BertilNo, 31 januari 2017

  Åsne Seierstad har skrivit en mycket viktig bok om två systrar i Norge, som blivit så indoktrinerade att de överger sina föräldrar, syskon, vänner och en ljus framtid för ett slavliknande liv i Syrien. Boken är med sin dystra historia ändå mycket spännande och ger inblick i en värld vi européer inte vet något om. Boken bör läsas av alla våra politiker, tjänstemän, journalister och lärare som (aningslöst) bestämmer och påverkar vår framtid i Sverige.

 2. Seierstad beskriver det ofattbara
  Pär Nord, 23 december 2016

  Hur kan två flickor lockas att resa till krigets Syrien? Vad är det för krafter som lockar och driver dem? Vad är det för samhälle vi lever i som tillåter och möjliggör något så absurt? "Två systrar" är så dokumentär som möjligt och genom Åse Seierstads språk och gestaltning ger den insikt i processer som pågår i världen just nu. Dolda och svårbegripliga processer vi måste ta ställning till. Oerhört viktigt och spännande.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Åsne Seierstad

 • Två systrar

  Åsne Seierstad

  En oktoberdag 2013 försvinner plötsligt två välartade tonårsflickor från sitt hem i Norge. Deras föräldrar pendlar mellan panik och förtvivlan. Vad kan ha hänt dem? Så kommer chockbeskedet: de har gått över gränsen till Syrien. Men deras far är in...

 • En av oss : en berättelse om Norge

  Åsne Seierstad

  Stjärnreportern Åsne Seierstad skriver om Breivik Det var ingen främmande terrorgrupp som låg bakom den största attacken på Norge i fredstid, utan en ung man från Oslo. Ända sedan den 22 juli 2011 har Norge försökt att förstå vad som drev massmörd...

Bloggat om Två systrar : ett reportage