Två systrar : ett reportage (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2017-03-10
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Jan Stolpe
Originaltitel
To søstre
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
225 x 125 x 35 mm
Vikt
427 g
SAB
Ocf-oa:bf Islamiska staten
ISBN
9789100172244

Två systrar : ett reportage

Storpocket, Svenska, 2017-03-10
99 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En oktoberdag 2013 försvinner plötsligt två välartade tonårsflickor från sitt hem i Norge. Deras föräldrar pendlar mellan panik och förtvivlan. Vad kan ha hänt dem? Så kommer chockbeskedet: de har gått över gränsen till Syrien. Men deras far är inte typen som ger upp. Orädd ger han sig in i det krigshärjade landet på jakt efter sina döttrar.
Vilka är systrarna Ayan och Leila? Vad förde dem från en trygg tillvaro i ett litet norskt samhälle till kalifatet i Raqqa? I Två systrar ger sig Åsne Seierstad, den bästsäljande och kritikerrosade författaren till Bokhandlaren i Kabul och En av oss, i kast med en av vår tids viktigaste och mest komplicerade frågor. Varför radikaliseras muslimska ungdomar som växer upp i väst? Vilka är de människor som söker värvning i IS?
Som få andra lyckas Åsne Seierstad komma nära inpå de människor hon skriver om. Två systrar är berättelsen om flickorna som reste, om en islamsk väckelse, om ett land i krig och om en familj som faller isär.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Två systrar : ett reportage
 2. +
 3. En av oss : en berättelse om Norge

De som köpt den här boken har ofta också köpt En av oss : en berättelse om Norge av Åsne Seierstad (pocket).

Köp båda 2 för 153 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsne Seierstad

 • En av oss : en berättelse om Norge

  Åsne Seierstad

  Stjärnreportern Åsne Seierstad skriver om Breivik Det var ingen främmande terrorgrupp som låg bakom den största attacken på Norge i fredstid, utan en ung man från Oslo. Ända sedan den 22 juli 2011 har Norge försökt att förstå vad som drev massmörd...

 • Två systrar

  Åsne Seierstad

  En oktoberdag 2013 försvinner plötsligt två välartade tonårsflickor från sitt hem i Norge. Deras föräldrar pendlar mellan panik och förtvivlan. Vad kan ha hänt dem? Så kommer chockbeskedet: de har gått över gränsen till Syrien. Men deras far är in...

Bloggat om Två systrar : ett reportage