Snyggt : En Stilguide För Män

av Per Nilsson. Inbunden, 2001

Pris:  209:-
Den här utgåvan av boken är tillfälligt slut

Klicka "Bevaka" nedan för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.

Boken finns just nu köpbar som inbunden och häftad.

Kundrecensioner

Har du läst boken? Bli först att betygsätta och recensera boken .

 (inbunden)
Fler böcker inom
 • Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 199
 • Utg.datum: 2001-09-01
 • Förlag: Albert Bonniers förlag AB
 • Medarbetare: Petterson, Joachim (form) / Allan, Pål (foto)
 • Illustratör/Fotograf: Jonas Bergstrand
 • Illustrationer: ill.
 • Dimensioner: 250 x 190 x 20 mm
 • Vikt: 770 g
 • SAB: Qcg,Qcc
 • ISBN: 9789100574772

Recensioner i media

Stilböcker? För den som anser att regler är borgerligt och att skydd mot klimatet är den enda anledningen att dra tygtrasor över huvudet är Snyggt, En stilguide för män, inte en relevant bok.
Per Nilsson, före detta anställd på Götrich herrskrädderi och skribent på herrtidningen Slitz, lyckas dock i denna bokstavligt talat spegelblanka publikation sno ihop råd och rön på ett sådant sätt att också jag, som snarare reagerar på herrar i bomullströja och blåbyxor än på dem med lågskor och kavaj, sträckläser från början till slut. Nilsson är rolig! Layouten är rolig! Boken är kul! Bildvalet är intelligent, illustrationerna påminner om femtiotalets Hiram. Och innehållet då? Jodå, nog är det bättre att en man som tvunget skall vara urban är det på ett snyggt sätt en ett fult. Tyger, kvalitet, hudvård, allting gås systematiskt igenom. Likaså ges direktiv vad gäller allmän hyfs, som att man stänger av mobilen på restaurang och att en bra karl är trevlig mot bordsdamen oavsett hennes företräden. Snyggt är mindre highbrow än soffbordsverket Gentlemannen, och mer handbok än Maja Jakobssons avhandling Gör kläderna mannen? Dessutom väcker den tankar på varför en man idag måste sköta sin självpresentation på ett sätt som, åtminstone under hela industrialismen, varit förbehållet kvinnor.

- Ebba Lisberg Jensen, bol.com

Bloggat om

Övrig information

Snyggt – en stilguide för män dammar av etikettsfrågorna, gör en djupdykning i den manliga garderoben och reder ut begreppen kring manschetter, brallor och frack. Här finns bland annat råd om vilka kläder och skor du som man bör satsa på, hur du blir en mästare i matchning och när du gör klokt i att välja kostymen framför de slitna jeansen och favorittröjan. Passform, modeller, mönster och tyger – inget i den manliga klädseln förbigås i det gedigna kapitlet Garderoben, som även berättar om kläder med (krigisk) historia och om två oöverträffade stiläss: James Bond och hertigen av Windsor. Har du ingen aning om hur slipsen ska knytas eller hur du ska bete dig när du fått värdinnan till bordet? Konsultera Snyggt och lär dig också hur man stryker en skjorta (utan att ledas ihjäl), smakar av vinet på restaurangen (utan att göra bort sig totalt) och fyller badrumsskåpet med sådant en man behöver (men kanske inte alltid bör skylta med).

Ur innehållet:
Tjena, läget? – konsten att kommunicera med stil
Garderoben – totalkoll på utsidan
Accessoarer – detaljerna som lätt blir klyschor
Underhåll – vårda dem du är rädd om
Badrumsskåpet – var du ute igår eller har du sovit i soprummet?
Festdags – skål, ta mej fan!
Schnaps, schigarrer och schnygga blommor – vad sägs om en helkväll?

Per Nilsson är född 1974 och uppvuxen i Stockholm. Han har bland annat arbetat på Götrich Herrskrädderi i Stockholm med inköp och försäljning av klassiska kläder och exklusivt mode och varit redaktör på månadsmagasinet Slitz med ansvar för tidningens sidor om mode, stil, dofter och mat. Han arbetar nu i pr-branschen med inriktning på mode.