Ta itu (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Digitala klassiker
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2010-04-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
210 x 135 x 14 mm
Vikt
320 g
SAB
Hc
ISBN
9789113031514

Ta itu

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2010-04-27
196 kr
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Maria bor i mellansvensk stad med sin man Anders och deras två barn, Fredrik och Siri. Hon jobbar deltid för att kunna studera konsthistoria på distans. Varken Anders eller barnen har någon förståelse för hennes vilja att göra något annat. Maria har svårt att stå emot det tryck som hon upplever från omgivningen. Hennes rädsla för att misslyckas blir allt större och osäkerheten omvandlas till destruktivitet. Hon drar sig undan, hon dricker i smyg, som tröst och flykt. Maria hamnar utanför familjens cirkel. Det blir hon mot dem, de mot henne och sammanbrottet kommer sakta men oundvikligt. Kristina Sandbergs roman är en drabbande skildring om kvinnliga villkor och sociala mönster och om hur svårt det är att passa in i de roller som givits oss.

Denna bok ingår i en serie som består av återutgivningar av Norstedts ständigt aktuella författare, från olika epoker och ur olika generationer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ta itu. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lite besviken
    Lena Bollner, 25 december 2015

    Köpte denna bok efter att ha läst de tre fantastiska böckerna som börjar med "att föda ett barn". De är nog det bästa jag läst på mycket länge. I "Ta itu" fängslas man inte på samma sätt. Ibland glimrar det dock till av uttryckssätt som gör mig imponerad.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Ta itu