Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2012-07-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
131 g
ISBN
9789113045535

Välkommen till den här världen:

(12 röster)
Pocket, Svenska, 2012-07-11
47 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Välkommen till den här världen: nominerades till Augustpriset 2011 med motiveringen:

"En oliksidig triangel är inte perfekt, konstaterar författaren till den här romanen, om kärlek, vänskap och en ödesdiger svartsjuka. I "Välkommen till den här världen:" svingar sig Amanda Svensson suveränt mellan olika språknivåer och skildrar färgsprakande, lekfullt och hektiskt tre unga människor på jakt efter mening i Köpenhamns elektrifierade natt. En nattklubbstragedi, en hela-havet-stormarlek på liv och död. Det är intensivt, det är innovativt och det är alldeles alldeles underbart."

Tre människor rör sej och formar en triangel bland flera tusen andra. De är små plastjuveler i en låda och locket är himlen som hänger över havet. Där är Köpenhamn och där är Malmö. Där är den nagelbitande Greta som är i wokbranschen. Hon som har astma men tänker på skenande hästar istället för att ta sin medicin. Hon som bor i ett kollektiv med självupptagna, mesiga pojkar som tycker att pärlplattor är en storslagen konstform. Allt desperatare behöver hon en förändring i sitt liv.

Så en dag träffar hon Simon som sysslar med art works och är bäst av alla i hela Köpenhamn på att rita trianglar. Samtidigt är han inte som andra. Som barn läste han Svindlande höjder och allt gick åt skogen. Nu spelas ljuden från hans hjärta och hjärna i dubbel hastighet. Men med Simon kommer också Claus vars ljudspår snarare spelas i överljudshastighet. Snart blir det uppenbart att det inte handlar om en gyllene triangel utan en som obönhörligen måste spricka. Någon måste bort, frågan är bara vem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Välkommen till den här världen:
  2. +
  3. Allt det där jag sa till dig var sant

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt det där jag sa till dig var sant av Amanda Svensson (pocket).

Köp båda 2 för 97 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Välkommen till den här världen: