Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2017-09-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Olsson, Erik (foto)
Illustratör/Fotograf
Jenny von Döbeln
Dimensioner
267 x 195 x 20 mm
Vikt
770 g
SAB
Qca
ISBN
9789113075112

Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2017-09-01
199 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Min dotter fick diabetes när hon var tre år, 2013. Hela vårt familjeliv kastades omkull. Vi fick omvärdera allt. Inte minst maten. Nu har det gått några år. Det tar tid att vänja sig, om man gör det någonsin? Barndiabetes är en allvarlig sjukdom som obehandlad leder till döden.

Idag finns hjälpmedel, men inget botemedel. Forskning pågår. Sjukdomen kan balanseras med rätt mat. Vår situation hemma har gjort mig kostmedveten. Plötsligt har jag insett vad det är som vi äter av gammal vana, av tradition eller bara för att vi är sugna, mat som fördärvar och bryter ner. Det är ett chockerande uppvaknande. Jag har aldrig tidigare tänk om mat som hälsa, eller som nytta. Jag har tänkt att mat ska vara gott, eller som jag brukar säga; mat ska smälla i käften av smaker. Hemma har vi anpassat kosten efter vår diabetessjuka dotter. Upptäckte att den maten, den nyttiga maten, var god och att vi alla mår bättre av den. Visst, jag är en kock som äger en rad framgångsrika restauranger och jag har blivit belönad med stjärnor i Guide Michelin för mat som är svingod och som smäller i käften. Man kan ju tycka att det här med att laga anpassad vardagsmat skulle vara enkelt för mig. Ändå kände jag mig handfallen när min dotter blev sjuk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk
  2. +
  3. Bli blodsockersmart : förebygg och påverka diabetes

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bli blodsockersmart : förebygg och påverka diab... av Kristina Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Frantzén

Bloggat om Björn Frantzén lagar mat för sugna diabet...