Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Neapelkvartetten (del 4)
Antal sidor
480
Utgivningsdatum
2017-06-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Johanna Hedenberg
Originaltitel
Storia della bambina perduta
Dimensioner
220 x 145 x 35 mm
Vikt
660 g
SAB
Hce
ISBN
9789113076263

Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande

(37 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-06-12
195 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I den fjärde och avslutande delen i Neapelkvartetten flyttar den numera etablerade romanförfattaren Elena Greco tillbaka till Neapel för att kunna komma närmare sin älskare Nino Sarratore. Hon tvekar att ta upp kontakten med Lila, som numera är framgångsrik egenföretagare i databranschen, eftersom hon är rädd för att Lila ska ta över hennes liv. Men de träffas igen när de blir grannar för ett tag och hjälper varandra med barnen. Deras vänskap blir mer jämbördig i vuxen ålder, men än en gång tar båda deras liv dramatiska vändningar och allt kullkastas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande
 2. +
 3. Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hennes nya namn. Bok 2, Ungdomsår av Elena Ferrante (inbunden).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sträckläst
  Lena Lindberg, 27 juni 2017

  Hela serien en särskild läsupplevelse, själva historierna, sammanhanget, språket och berättarväven. Sörjer att den är slut o har med mig några ögonöppnare

 2. Otrolig berättarförmåga.
  ozzy, 26 juni 2017

  Denna avslutande del i serien är precia som de tre tidigare böckerna bland det bästa jag läst. Det är omöjligt att inte engagera sig. Jag kommer att sakna personerna i berättelsen, framför allt Elena. Ser nu fram emot att läsa andra böcker av Elena Ferrante.

 3. En dragkamp mellan avundsjukan och kärleken.

  Jag älskar berättelsen, den är dragkampen två jämbördiga vänner emellan. Vänskap, ovänskap, kärlek, svartsjuka, sorg, boken innehåller allt som kan utspelas mellan två vänner som har älskat och behövt varandra genom livet. Alla 4 delar rekommenderas.

 4. Oförutsedda händelser!!
  Puck , 26 juni 2017

  Ju mer man läser desto mer vill man veta. Sorglig o sann och otroligt egofixerat
  av båda kvinnorna. Vem är värst. Är detta vänskap? Svårt att tro det.

  Kvinnorna söker makt på sitt sätt o männen på sitt.De har lång väg att vandra för att nå jämställdhet.

  Stackars barn!!!!!

 5. Elena Ferrantes fyra böcker
  Britt Sandstedt, 26 juni 2017

  Jag tycker hela serien med fyra böcker är fantastiskt bra. Den är också ett tidsdokument över tiden 40-tal och framåt. Personerna är färgstarka och handlingen drivs framåt. Det är svårt att släpp ifrån sig böckerna. Man vill hela tiden veta hur det ska gå!

 6. En stark avslutning på en fascinerande svit
  Majvor SG, 26 juni 2017

  I den sista delen om väninnorna knyts deras livsöden samman igen. Och slits sönder- igen. Det är starkt att läsa om hur svårt det kan vara att förändra sitt liv även om man försöker med alla medel. Boken handlar om Neapel och dess invånare men är allmängiltig och man kan lätt leva sig in i huvudpersonerna och deras känslor och beteenden även om man lever i en helt annorlunda miljö. Rekommenderas till alla som läst de tidigare böckerna. Den här delen är en av de bästa.

 7. Fantastisk
  Henrik Svedlund, 26 juni 2017

  Ferrantes boksvit är underbar. Mycket spännande och fantastiska porträtt. Kommer att bli en klassiker och räknas till de stora litterära verken.

 8. Bra, men jobbig här och var
  Toussaint, 26 juni 2017

  Jag avskydde del 1, älskade del 2 och 3, som jag inte kunde släppa ifrån mig. Del 4 är fortsatt enormt välskriven och uppslukande. Men den är litet jobbigare att läsa än del 2 och 3. Ferrante går in i knepiga resonemang om hur barndomsvännerna agerar med och mot varandra och det är svårt att hålla reda på alla namn och hur de är släkt, vänner och gifta med varandra eller (otrogna med varandra). Men mitt i att man tänker att nu orkar jag inte mer av detta, så händer något, och historien blir fascinerande igen. Ett konststycke!!

Visa alla 8 recensioner

Bloggat om Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder oc...