Dagar av ensamhet. Bok 1, Tre berättelser om kärlek (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tre berättelser om kärlek (del 1)
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2017-09-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Barbro Andersson
Originaltitel
I giorni dell'abbandono
SAB
Hce
ISBN
9789113076270

Dagar av ensamhet. Bok 1, Tre berättelser om kärlek

Inbunden, Svenska, 2017-09-28
183 kr
Förhandsboka gärna! Förväntad leverans under vecka 40
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"En eftermiddag i april, alldeles efter lunch, meddelade min man att han ville lämna mig". Med de orden inleds Dagar av ensamhet av Elena Ferrante - en av tre kortromaner i en löst sammanhållen trilogi, Cronache del mal d'amore, Berättelser om obesvarad kärlek - som vi nu ger ut på svenska.

Den som berättar är Olga, 38 år gammal och tvåbarnsmor. Chockad och övergiven står hon kvar i ruinerna av den familj hon och maken Mario byggt upp tillsammans. Olga har i tjugoårsåldern givit upp en spirande författarkarriär för att vara hemma med barnen och detta är alltså tacken för allt hon gjort! Olga hamnar i en djup personlig kris men klarar inte av att släppa taget om Mario utan blir alltmer handlingsförlamad och fixerad vid honom och hans nya kvinna. När Mario dyker upp på sina sporadiska besök i hemmet bemöter hon honom föraktfullt och hänsysnlöst och kastar glåpord efter honom. Förfallet tilltar när Olga varken kan betala el- eller telefonräkningarna och hon isolerar sig och barnen alltmer i lägenheten. Så småningom skymtar en väg ut ur mörkret när Olga inleder en relation till en granne i huset och plötsligt är det som hon som har övertaget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dagar av ensamhet. Bok 1, Tre berättelser om kärlek
  2. +
  3. Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldr... av Elena Ferrante (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dagar av ensamhet. Bok 1, Tre berättelser...