Mr Ripley : En man med många talanger, En man utan samvete, En man med onda avsikter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Tom Ripley
Antal sidor
832
Utgivningsdatum
2017-07-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Mårten Edlund, Britt-Marie Bergström
SAB
Hce
ISBN
9789113079318

Mr Ripley : En man med många talanger, En man utan samvete, En man med onda avsikter

Pocket, Svenska, 2017-07-13
63 kr
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
En klassisk deckartrilogi av genrens mästare. Patricia Highsmiths antihjälte Tom Ripley är älskvärd, trevlig och fullständigt galen - för att få igenom sina onda avsikter igenom drar han sig inte ens för att mörda dem som står honom närmast.

I sin strävan efter det liv han alltid önskat sig, så långt ifrån uppväxtens trauma som möjligt, har Tom Ripley till fulländning lärt sig att manipulera sin omgivning.

I En man med många talanger får Ripley av en rik affärsman, Mr Greenleaf, uppdraget att hämta hem sonen Dickie från Italien till USA. Det går inte alls enligt planerna. Problemet är nämligen att Ripley blivit väldigt förtjust i Dickie, så pass att han bestämmer sig för att inte bara efterlikna honom - utan att helt enkelt bli Dickie Greenleaf.

I En man utan samvete har Ripley uppnått allt man kan önska sig: ett vackert hus i Frankrike, en rik och vacker hustru samt en imponerande konstsamling. Men först kommer en obekväm fråga, sedan en efterhängsen vän. Innan han vet ordet av riskerar Ripley att gå miste om allt.

I En man med onda avsikter blir den oefterhärmlige Ripley - konstkännaren, trädgårdsexperten och massmördaren - förödmjukad på en pampig tillställning. Han gör dock inte som vanliga psykopater: istället för en simpel hämndaktion spelar han ut hela sitt register av samvetslöshet.
Visa hela texten

Bloggat om Mr Ripley : En man med många talanger, En...