Var det bra så? (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2004-08-01
Upplaga
01
Förlag
Natur & Kultur
Dimensioner
178 x 110 x 12 mm
Vikt
100 g
SAB
Hc,Hc.01
ISBN
9789127107663

Var det bra så?

roman

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2004-08-01
19 kr
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
En brandfackla, eller snarare en Molotovcocktail om hur folkhemmet rämnar. Och Lena Anderssons debutroman om en uppväxt i förorten Stensby är vass som ett rakblad. Det är en krönika som inte försöker lägga tillrätta eller ge några svar på varför allt blev så fel - i Tensta eller i Rinkeby eller i Hammarkullen. Lena Andersson fångar in det svenska samhället med absolut skärpa. Lotta Svensson växer upp i förorten under det expansiva 70-talet. Retoriken talar om jämlikhet och de flesta får det bättre. Men under tiden reproduceras de uteblivna livsmöjligheterna, för svenskar som för invandrare. Lotta är duktig i skolan men det är alltid tjejer som Pia och Mia som är populära, de som har hård röst som döljer rädslan för att hamna lägre i hackordningen. Lotta vill bli som de. Leyla har helt andra mål i sikte, hon ska bli författare eller riksdagsman. Uppbackad av sina föräldrar får hon möjlighet att ta sig ifrån Stensby. Men Zeynep, Lotta och Mustafa ser att samhället tillhör några andra. Privilegierna är några andras. De vet att de borde vara tacksamma över att de fått det så bra som de har det - och ändå: ska det inte vara bättre än så här? Lena Anderssons roman Var det bra så? berättar om unga människor födda in i ett samhällsbygge som kommer av sig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Var det bra så?
  2. +
  3. Den yttersta lyckans ministerium

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den yttersta lyckans ministerium av Arundhati Roy (inbunden).

Köp båda 2 för 170 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Var det bra så?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Träffande och tänkvärd
    Caroline, 23 maj 2011

    Den här boken fångar på ett otroligt realistiskt sätt en uppväxt på 70-talet i Tensta eller Rinkeby eller liknande invandrartät förort. Inte en underhållningsroman exakt, men har man förmåga att förstå vad den syftar att skildra så är den en liten pärla.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Var det bra så?

Övrig information

Lena Andersson är född 1970 och uppväxt mellan Tensta och Rinkeby.
- "Efter att ha gått på skidgymnasium i Torsby och tävlat i längdskidåkning fortsatte jag i vanligt gymnasium, naturvetenskaplig linje. Fil kand i engelska, statsvetenskap och tyska på Stockholms universitet. Farmor undrade när jag skulle börja jobba egentligen. Hon gick sex år i skolan och hade velat gå längre, men hon måste ut och tjäna som piga. - Jag bor i Stockholm och jobbar som journalist. Så ofta jag hinner tränar jag löpning."