Bärnstenskikaren (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Den mörka materian (del 3)
Antal sidor
507
Utgivningsdatum
2008-10-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Olle Sahlin
Dimensioner
178 x 109 x 33 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce,uHce
ISBN
9789127117068

Bärnstenskikaren

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2008-10-01
44 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Allting började egentligen när Lyras farbror, lord Asriel, återvände till England med berättelser om mysterier och faror och upptäckten av en plats nära Nordpolen där man genom norrskenets skimrande ridåer kunde ana en annan värld. Kanske är barriären mellan olika världar av någon anledning förtunnad här. Lyra som är lika nyfiken som hon är orädd blir indragen i ett nervpirrande äventyr. Det för henne på svindlande färder mellan olika världar: Guldkompassens universum som är Lyras eget, vårt universum och ett tredje som är härjat av vålnader och där hon träffar Will.

I Bärnstenskikaren, berättelsens tredje och avslutande del, drar det ihop sig till en kraftmätning av minst sagt episka dimensioner och Lyra och Will ger sig iväg på den mest skrämmande av alla resor. En färd som få författare vågat företa sig.

Det här är en verklig allåldersberättelse. Barnet så väl som den vuxne hittar sin nivå och båda blir lika överväldigade av sagans kraft. För det här är en saga av isländska dimensioner och här kan allting hända. En recensent utropade Pullman till fantasylitteraturens Rickard Wagner, men med Williams Blakes själ.

Översättning Cilla de Mander, Olle Sahlin
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bärnstenskikaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ingen gaist
  LinEmi, 23 september 2014

  Här tyckte jag att det började bli riktigt tråkigt att läsa denna triologi, och det tog nog dubbelt så lång tid som mot de två första böckerna.
  Det kändes som författaren ville skriva av personerna kvickt för att denne också ledsnade på serien.
  Tråkigt då första boken verkligen var spännande och man ville ha en lika bra fortsättning...

 2. Bästa jag läst inom genren
  lena norell, 20 februari 2014

  Fantasifull, annorlunda, tragisk och helt fantastisk avslutning på en mycket bra serie. Tredje boken om Lyra och hennes upplevelser i en annan del av universum. Philip Pullman skriver för unga, men vänder sig till alla åldrar. Jag som vuxen, kunde inte lägga ner böckerna när jag väl börjat läsa. Böckerna handlar om utsatta barn, vänskap, magi, ondska, äventyr och intelligens.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Bärnstenskikaren