Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2011-01-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
235 x 160 x 25 mm
Vikt
580 g
SAB
Eab
ISBN
9789127121980

Utvärdering och bedömning i skolan : för vem och varför?

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2011-01-19
344 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Utvärdering och bedömning är två av de åtta aspekter som lyfts fram som särskilt viktiga i den nya lärarutbildningen. I denna bok beskrivs och analyseras flertalet av de utvärderings- och bedömningspraktiker som idag är aktuella på skolans område från skolinspektion till de nya skriftliga omdömen som varje elev får. Att belysa både utvärdering av och bedömning i skolan speglar den verklighet lärarstuderande kommer att möta när de börjar arbeta som lärare.
 
Boken erbjuder en bred kunskapsöversikt som utgör en god grund att stå på i arbetet med pedagogisk utvärdering och bedömning i den egna skolan, klassrummet och av eleverna. Den ger såväl teoretiska kunskaper om utvärdering och bedömning som handlingsstrategier i det vardagliga arbetet, och är indelad i tre större sektioner:
Utvärdering och bedömning i ett samhälleligt perspektiv
Utvärdering och bedömning för skolutveckling
Utvärdering och bedömning för undervisning och fostran
Utvärdering och bedömning i skolan är en antologi av 12 lärarutbildare/forskare, verksamma vid ett antal svenska högskolor och universitet.

Den är framtagen under ledning av Agneta Hult, Umeå universitet och Anders Olofsson, Mittuniversitetet. Boken riktar sig främst till lärarstuderande och yrkesverksamma lärare, men är även relevant för pedagogikkurser med inriktning mot utvärdering och bedömning samt för skolledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utvärdering och bedömning i skolan : för vem och varför?
  2. +
  3. Konsten att göra bra prov : vad lärare behöver veta om kunskapsmätning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att göra bra prov : vad lärare behöver ... av Christina Wikström (inbunden).

Köp båda 2 för 707 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Utvärdering och bedömning i skolan : för vem och varför?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. De många kapitlen som skrivits av erkänt duktiga...
    J. Roman, 19 september 2013

    De många kapitlen som skrivits av erkänt duktiga forskare har på ett verklighetsnära sätt, fast med perspektiv utifrån forskares nya rön, åstadkommit en begriplig litteratur . Formativ och summativ bedömning belyses ur en balanserad skribents kunskap. Den här litteraturen passar ypperligt till kommande och nyexaminerade lärare. Boken kommer i alla fall att vara lättillgänglig i min bokhylla!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Utvärdering och bedömning i skolan : för ...