Pojkarna och de ensamma poliserna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2017-03-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
215 x 142 x 22 mm
Vikt
439 g
SAB
Oh
ISBN
9789127145061

Pojkarna och de ensamma poliserna

Inbunden, Svenska, 2017-03-11
189 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En dag är de där. Unga killar som lever på gatan och sover utomhus, mitt i Stockholm. Poliserna Christian Frödén och Mikael Lins bestämmer sig för att lära känna pojkarna. Vilka är de? Varför har de hamnat här? En kort tid senare grips elvaåriga Amin på Malmö Central. Videon på det uppmärksammade vaktingripandet sprids över hela landet. Alla pratar om de utsatta pojkarna. Tills en dag då de plötsligt utmålas som ett hot mot Sverige.

Katia Wagner berättar om Amin och följer hans resa från ficktjuv i Paris till hans nya liv i en liten svensk stad. Hon följer på nära håll Christian och Mikael i deras polisarbete för att uppmärksamma pojkarnas situation.

Det här är en bok om en parallell värld med andra regler. Där människohandel, droger och kriminalitet är en del av livet. Det handlar om att överleva, och om vänskap och syskonkärlek.

Katia Wagner är undersökande journalist och författare. Hon har tidigare skrivit böckerna Alexandramannen, Addad på nätet och De förlorade barnen (med Jens Mikkelsen). Hon har bland annat belönats med Guldspaden och Wendelapriset för bästa sociala reportage.

"Det är välskrivet, taktfullt verklighetsnära och med balanserad medkänsla. Det är en omskakande text som väcker många frågor. De tragiska ödena är många men det ryms också välfunna ljusglimtar. Det är föredömligt väldokumenterat, med redovisning av olika myndighetshandlingar och annan skriftlig dokumentation. En stark reportagebok där två poliser, med alltför knappa resurser, gör storstilade insatser för att göra livet lite drägligare för svårt utsatta barn."
BTJ

Pressröster om De förlorade barnen, 2013

"Jag ska medge att jag två gånger, men med plågsam osäkerhet, läst denna angelägna bok. Först med stark upprördhet. Sedan, för att hitta lösningar, med något som liknar uppgivenhet. // En beundransvärd bok."
Per Olov Enquist, Expressen

"Ett viktigt tidsdokument."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Pressröster om Alexandramannen, 2008

"En mycket mycket mycket bra bok. Betyg 5."
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

"Resultatet är en omskakande skildring av sårbarhet, utsatthet och utnyttjande. Vissa stycken gör så ont att läsa att jag tvingas pausa och lägga boken ifrån
mig. Jag skulle vilja sätta Katia Wagners bok i händerna på varenda tonårsförälder, grundskollärare och socialsekreterare."
Karin Rebas, Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pojkarna och de ensamma poliserna
  2. +
  3. Alexandramannen : vår tids största nätsexhärva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alexandramannen : vår tids största nätsexhärva av Katia Wagner (pocket).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Pojkarna och de ensamma poliserna