Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2017-04-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form) / Kühlhorn, Fabian (form) / Nyman, Niklas (foto) / Åhlin, Joel (foto)
Dimensioner
277 x 197 x 18 mm
Vikt
774 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789127146891

Azur : mat från Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika

Inbunden, Svenska, 2017-04-08
185 kr 214 kr Du sparar 14%
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Medelhavsmat är inte bara en enda matkultur. Varje region längs Medelhavets kust har en egen identitet utifrån klimat, geografi, flora och fauna. Samtidigt har de olika folkens seder och bruk korsbefruktat varandra genom århundradena. I Azur - Mat från Medelhavet, Mellanöstern och Nordafrika gör kocken Joel Åhlin en personlig smakresa för att upptäcka både de lokala specialiteterna och de gemensamma nämnare som knyter i ihop Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika.

Intrycken är många; doften av kryddblandningen raz el Hanout från de brokiga gränderna utanför de hierarkiskt ledda stjärnköken i Marrakech, det kolgrillade lammet i Istanbul som äts med pitabröd doppat i den starka tomatröran ezme, den kryddiga spanska chorizon tillsammans med den grillade bläckfisken i katalanska hamnstaden Cadaques.

Joel Åhlin söker efter den röda tråden i matkulturerna och hittar en gemensam yrkesstolthet hos mathantverkarna, en naturlig inställning till hur och när man använder sina olika råvaror, och inte minst välsmakande och tydlig smaker.

Bokens 60-tal recept tar oss med på en resa med början i Frankrike och Spanien, fortsätter österut bortmot Grekland och Turkiet och hela vägen runt till Marocko. Släktskapen är många, som de franska kikärtspannkakorna socca och de italienska motsvarigheterna farinata, eller tzatiskin och dess turkiska namne caick. Tolkningar är personliga, men med ambitionen att få smakerna att förflytta oss från en plats till en annan.

Jag gillar när maten är så autentisk som möjligt och när smaken är så nära minnet av en plats som man kan komma.
Joel Åhlin

Joel Åhlin började intressera sig för mat redan som barn, utbildade sig till kock och har nu arbetat inom yrket i 16 år. 2016 öppnade han hyllade Agrikultur i Stockholm tillsammans med kockkollegan Filip Fastén. Tidigare har Joel bland annat varit kökschef på Linje 10 och kock på Le Rouge. Azur är Joels debut som kokboksförfattare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Azur : mat från Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika
  2. +
  3. Tareq Taylors kyckling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tareq Taylors kyckling av Tareq Taylor (inbunden).

Köp båda 2 för 384 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Azur : mat från Sydeuropa, Mellanöstern o...