Det svenska hatet : en berättelse om vår tid (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
550
Utgivningsdatum
2016-10-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
235 x 163 x 40 mm
Vikt
987 g
SAB
Ocgh-c,Ocgk-c,Ohe,Kc.59
ISBN
9789127148963

Det svenska hatet : en berättelse om vår tid

(15 röster)
Inbunden, Svenska, 2016-10-17
214 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"En isande lägesrapport om den svenska rasismen Gör därför texter som Gellert Tamas Det svenska hatet till obligatorisk skolläsning."
Dagens Nyheter

"En omistlig krönika."
Aftonbladet

"En skräckresa i jihadistisk och högerextremistisk samtidshistoria. Men det är också en bok om Kent Ekeroth - och en varning till naiva opinionsbildare."
Sydsvenskan

"Oerhört viktig för den som vill förstå samtiden."
Borås tidning

"Sträckläsningsbok."
Hallands Nyheter

"Ett magistralt verk om hur det svenska samtalsklimatet har förråats."
ETC

"En viktig inlaga om det som partiet försöker dölja."
Svenska Dagbladet

Vad är det egentligen som har hänt med Sverige? Hur kunde två hatfyllda rörelser - den militanta islamismen och de islamfientliga organisationerna - få så stor makt att påverka det offentliga samtalet? Och hur ska vi förstå och hantera detta verbala och tidvis fysiska våld?

Efter succéerna med Lasermannen och De apatiska återvänder Gellert Tamas till vår moderna samtidshistoria. I den tredje och avslutande delen av sin trilogi om Sverige låter han läsaren återuppleva några av de senaste decenniernas mest avgörande ögonblick - och komma under huden på några av dess huvudpersoner.

Det är en bok om Kent Ekeroth, som med sitt arbete med Avpixlat och den internationella counterjihadrörelsen varit central i framväxten av det svenska hatet. Det är en bok om självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, mördaren Peter Mangs och de svenska jihadkrigarna.

I Det svenska hatet skildras de människor som format det moderna svenska hatet. Det är ett nära tecknat reportage om det politiska och personliga hatet. Det är en djuplodande granskning av två "huvudfiender" i en påstådd kamp mellan civilisationer - som i själva verket både behöver och använder sig av varandra.

Gellert Tamas är författare, journalist och dokumentärfilmare. Hans prisbelönta bok Lasermannen har sålts i mer än 200 000 exemplar, översatts till ett dussin språk och blivit både en rosad tv-serie och en teaterpjäs. Det svenska hatet är hans tredje bok på Natur & Kultur.

"En isande lägesrapport om den svenska rasismen ... 'Minnet är som bekant mycket kort', skrev Jimmie Åkesson optimistiskt till Kent Ekeroth efter järnrörsskandalen. Men i demokratier ska det finnas metoder för att vårda viktiga minnen. Gör därför texter som Gellert Tamas Det svenska hatet till obligatorisk skolläsning. Och skicka ett exemplar till Jan Björklund."
Hynek Pallas, Dagens Nyheter

"Gellert Tamas nya bok är en skräckresa i jihadistisk och högerextremistisk samtidshistoria. Men det är också en bok om Kent Ekeroth - och en varning till naiva opinionsbildare."
Petter Larsson, Sydsvenskan

"Det är ett bra berättargrepp, det är en bra berättelse och vi får onekligen veta en hel del om Kent Ekeroth ... en omistlig krönika."
Göran Rosenberg, Aftonbladet

"En viktig inlaga om det som partiet försöker dölja ... Om det machiavelliska dubbelspelet har undgått någon ända till nu så sammanställer Gellert Tamas partiets historia av systematiska bedrägerier mot väljarna med iskall precision i Det svenska hatet."
Sam Sundberg, Svenska Dagbladet

"Det svenska hatet fungerar både som en brett upplagd lärobok och en påminnelse om hur ett parti med rötterna i nazismen har kunnat få så stort genomslag i samtidspolitiken. Pärlbandet av skandaler som har kantat Ekeroths och hans partis väg kan nog lätt skapa en kvävande känsla hos många läsare ... oerhört viktig för den som vill förstå samtiden."
Niclas Sennerteg, Borås tidning

"Ett magistralt verk om hur det sv
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det svenska hatet : en berättelse om vår tid
  2. +
  3. Det här är inte mitt land

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det här är inte mitt land av Kristian Lundberg (pocket).

Köp båda 2 för 261 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det svenska hatet : en berättelse om vår tid