Homo Deus : en kort historik över morgondagen (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2017-03-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Översättare
Joachim Retzlaff
Originaltitel
Homo Deus. A brief history of tomorrow
Medarbetare
Ekström, Catharina (form) / Granlund, Bitte (form)
Dimensioner
235 x 165 x 30 mm
Vikt
700 g
SAB
Op
ISBN
9789127150799

Homo Deus : en kort historik över morgondagen

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-03-23
MedMera-pris: 209 kr (225 kr)
Priset 209 kr gäller dig med Coop MedMera-kort
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Under det senaste århundradet har människan lyckats göra det omöjliga. Svält, krig och sjukdomar har förvandlats från obegripliga naturkrafter till problem som faktiskt går att hantera. Idag är det fler som dör av för mycket mat än för lite, det är fler som dör av hög ålder än av smittsjukdomar och självmord är en vanligare dödsorsak än krig och terrordåd tillsammans.
Frågan är bara vad som ska ersätta krigen och svälten som mänsklighetens huvudfokus. Vilka framtidsprojekt, drömmar och mardrömmar kommer att prägla vår värld under återstoden av 2000-talet?

Yuval Noah Harari har hyllats av läsare och kritiker världen över för sitt avväpnande och samtidigt djupt belästa sätt att skildra mänsklighetens historia. I Homo Deus fortsätter han den utforskning av våra grundläggande villkor som påbörjades i föregångaren Sapiens - men nu riktar han sökarljuset mot mänsklighetens framtid.

Homo Deus går på djupet i ämnen som dödens avskaffande, introduktionen av artificiellt liv och varför vi människor strävar efter att förvandlas till gudar. Det är en fascinerande bok som dyker rakt in i mänsklighetens stora och omöjliga ödesfråga: Vart är vi på väg?

Yuval Noah Harari (född 1976) har doktorerat i historia vid University of Oxford och undervisar vid Hebreiska universitetet i Jerusalem. Hans bok Sapiens blev en enorm internationell succé och har sålts till över 30 länder.

Översättning: Joachim Retzlaff

"Underhållande och tankegymnastisk läsning ... när författaren ägnar sig sin speciella blandning av evolution, teknikhistoria och idéhistoria kan han briljera med snabb klarhet och pedagogisk kraft ... Men när författaren ägnar sig sin speciella blandning av evolution, teknikhistoria och idéhistoria kan han briljera med snabb klarhet och pedagogisk kraft. Människans framgång beror på att vi kan samarbeta flexibelt i stora grupper, slår han fast. Även bin kan samarbeta i stora grupper - alltså enligt förutbestämda regler som inte är beroende av att individerna är bekanta sen tidigare - men bin kan inte samarbeta flexibelt. Om bisamhället ställs inför ett nytt hot har de inte som ett alternativ att giljotinera bidrottningen och införa republik, skriver Harari. Man tar en paus i läsningen, ler, och känner den vilda kraften i människohjärnan svisha förbi alldeles intill. Och sådana läsupplevelser är ju minst halva grejen med denna typ av bok ... imponerande och lärdomspackade bok."
Per Andersson, SVT Kulturnyheterna

"Att i tider av fake news och facebook truths få lyssna till någon som sansat, sakligt och intelligent desillusionerar snarare än illusionerar finner många vara en lisa ... Läsningen är lika oavbrutet fascinerande ... Harari är inte enbart en intressant tänkare, han är också en god författare och pedagog som vet att välja bland bilder och exempel ... Hararis böcker inger känslan av att få lyssna på något förbjudet, långt bortom populism och åsiktsdrev. Både trots och genom att de skapar en sådan existentiell svindel hos läsaren är de synnerligen svåra att lägga ifrån sig."

Kristian Fredén, Borås Tidning

"Vad kommer vi människor att pyssla med i framtiden när vi utrotat svält, sjukdomar och en sisådär några miljarder oskyldiga djur? När robotarna knyckt jobben? När själen bara är en algoritm bland andra? Historikern Yuval Noah Harari, som låg bakom mästerverket Sapiens, snärjer oss på nytt med Homo Deus: en kort historik över morgondagen som argumenterar för att människan rentav kommer att uppgradera sig själv till Gud. Kuslig och helt omistlig läsning."
Jenny Lindh, M-magasin

"Läsning som gör en på gott humör. Med Harari är morgondagen definitivt en annan dag."
Kenneth Gysing, Femina

"När jag läser Harari tänker jag ibland att det är som att sitta på ett moln långt ovan jord och se på vad som händer nere på jordklotet g
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Homo Deus : en kort historik över morgondagen
 2. +
 3. Massutmaning : ekonomisk politik mot utanförskap & antisocialt beteende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Massutmaning : ekonomisk politik mot utanförska... av Tino Sanandaji (häftad).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Homo Deus : en kort historik över morgondagen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tankeväckande
  Folke Rydström, 17 april 2017

  Har inte läst hela boken än då den vänder upp och ner på min värld. Den väcker många nya tankar och perspektiv....

 2. Hög höjd på texten
  Bengt Karlstrand, 9 april 2017

  Ideologisk framtidsinriktad, inte ofta någon får en att tänka och se världen annorlunda.
  Men många kommer tycka den är något tung att läsa, en trendsättare som kommer bli omtalad och bli översatt till många språk, liksom hans förra bok.

 3. Fantastisk!!
  Maffe, 4 april 2017

  Läste med stort engagemang "Sapiens"- älskade den. Den här boken blickar framåt och får mig att fundera och diskutera en massa väsentligheter. Bra aproach och ett stort utrymme för egna tankar.

Visa alla 3 recensioner

Fler erbjudanden för dig med MedMera-kort

Bloggat om Homo Deus : en kort historik över morgond...