Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Högläsning (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2015-08-27
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Loka Kanarp
Dimensioner
251 x 195 x 15 mm
Vikt
625 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129696523

Nina och snöleoparden

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-08-27
140 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Nina är fem och ett halvt år och har en bästa kompis som heter Nour. Nina har långt, rakt, mörkt hår, starka armar och hennes bästa färg är röd. Om Nina själv fick välja skulle hon mycket hellre vara världens farligaste snöleopard än en flicka på fem och ett halvt. För snöleoparder har tänder vassa som knivar och de ser och hör bättre än någon människa på jorden.

Det här är berättelsen om ett år i Ninas liv. Det handlar om att sova över hos en kompis för första gången och om att vilja byta födelsedag. Om att gå i simskola och hur det kan komma sig att man kanske ljuger lite grann ibland. Nina och snöleoparden är en rolig, allvarlig och träffsäker högläsningsbok med stor igenkänningsfaktor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Nina och snöleoparden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Min snart femåring älskar den
  Hanna (Karlstad), 16 mars 2016

  Och jag också. Så mycket igenkänning och språk som ligger fint i munnen när jag läser högt. Perfekt present till en femåring och en jättefin första kapitelbok.

 2. Träffande och igenkännande för en 5-åring!
  Andreas, 24 januari 2016

  Nina är som en 5 eller 6-åring är mest. Min dotter kände nog igen sig i det mesta och händelserna i boken var väldigt träffande och aktuella för oss. Det är den första kapitelboken vi läst och i början tyckte hon att det var lite konstigt att det bara var bilder på varannan sida men när hon vant sig så flödade fantasin istället :)

  Boken är väldigt fint illustrerade vilket annars brukar vara sådär med nya böcker tycker jag.

  Rekommenderas varmt! En väldigt härlig bok. Hoppas att det kommer fler snart!

 3. Igenkänning på pricken!
  Tanja Souza, 23 januari 2016

  Fantastisk upplevelse vid högläsning för dottern på fem och ett halvt år (treåringen hängde med lite halvt). Vi fick möjlighet att prata om en massa olika situationer och känslor, skrattade högt och väntade ibland spänt på upplòsningen. Vi plöjde bokens alla historief på två dagar då vi inte kunde sluta läsa helt enkelt. Blir fler omgångar! Rekommenderar varmt!

 4. Jättebra med mycket igenkänning
  Björn, 26 oktober 2015

  Läste denna med min son som är just fem och ett halvt och vi hade jättekul och mysigt ihop med den. Väldigt lättläst som högläsningsbok, bra skrivet med fint flyt och träffande bilder som målas upp i texten med väldigt mycket igenkänning, jättelätt att identifiera sig med för både barn och förälder och en hel del roliga funderingar kom upp om hur vi själva hade känt och tyckt i de situationerna. Spännande ibland, ofta roligt. Och superfina illustrationer! Min dotter som är sju läste boken själv och tyckte också jättemycket om den.

 5. Fantastisk bok!
  Linda, 22 oktober 2015

  Min snart-sexåring och jag läser nästan varje kväll vid godnattstunden och har plöjt både bra och mindre bra barnböcker. Den här tillhör en alldeles särskild klass. Både sexåringen och jag skrattar HÖGT. Det är så mycket igenkänning att det bara bubblar fram kommentarer, och vi får ofta stanna upp och prata om någonting liknande mitt i handlingen.
  Det är roligt, viktigt och spännande. (Både för sexåringen och för mig som läser!)
  Språket är på pricken, precis så som barn och föräldrar... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Nina och snöleoparden