Processramen i förvaltningsmål : ändring av talan och anslutande frågor (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2016-02-09
Upplaga
2
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Processramen i förvaltningsmål : Ändring av talan och anslutande frågor
Dimensioner
217 x 147 x 16 mm
Vikt
379 g
SAB
Odb-c
ISBN
9789139018971

Processramen i förvaltningsmål : ändring av talan och anslutande frågor

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2016-02-09
457 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Förvaltningsdomstolarna och de processer som förs i dessa har fått en alltmer framskjuten roll i det svenska samhället. Det finns numera omkring 600 måltyper och dessa är av mycket skiftande karaktär. I Processramen i förvaltningsmål undersöks hur processramen ska bestämmas, dvs. vad som får prövas i ett förvaltningsmål.

Framställningen består av tre delar. Den första tar upp förvaltningsprocessens funktion och karaktär. Detta är något som påverkar hur processramen ska bestämmas men som också leder in på frågor om beviskrav, omröstningsregler, åberopsbörda och rättskraft. Den andra delen avhandlar parternas och domstolarnas bundenhet till yrkandena samt vilka möjligheter som finns att ändra dessa under processens gång. I den tredje delen görs motsvarande undersökning avseende de omständigheter som aktualiseras i målet. Centralt är vad som utgör "saken" i målet och hur instansordningsprincipen ska tillämpas i förvaltningsmål.

Boken riktar sig främst till de aktörer som är involverade i förvaltningsprocesser, dvs. domare och andra befattningshavare inom förvaltningsdomstolarna samt ombud för enskilda parter och processförare på statliga och kommunala myndigheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Processramen i förvaltningsmål : ändring av talan och anslutande frågor
  2. +
  3. Bevis 7: Bevisprövning i förvaltningsmål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bevis 7: Bevisprövning i förvaltningsmål av Christian Diesen, Annika Lagerqvist Veloz Roca (häftad).

Köp båda 2 för 914 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulrik Von Essen

  • Arbete i offentlig förvaltning

    Ulrik Von Essen

    I denna bok beskrivs och diskuteras arbetet i offentlig förvaltning och tjänstemannarollen. Tyngdpunkten i framställningen ligger på ärendehandläggningen i förvaltningsmyndigheter, såväl statliga som kommunala. Här förklaras på ett enkelt sätt int...

Bloggat om Processramen i förvaltningsmål : ändring ...