Fastighetsindelning och markanvändning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2015-03-11
Upplaga
5
Förlag
Norstedts Juridik
Originaltitel
Fastighetsindelning och markanvändning
Dimensioner
240 x 160 x 12 mm
Vikt
305 g
SAB
Oeab-c
ISBN
9789139113751

Fastighetsindelning och markanvändning

Häftad, Svenska, 2015-03-11
332 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Fastighetsägares och andras rätt att använda olika mark- och vattenområden styrs av ett stort antal bestämmelser. Fastighetsindelning och markanvändning överblickar reglerna. Tyngdpunkten ligger på bestämmelser om fastigheter och deras äganderättsliga innehåll och om planering för en förändring eller ett bevarande av markanvändningen.

Plan- och bygglagens bestämmelser om planering och bygglov, fastighetsbildningslagens bestämmelser om nybildning och ombildning av fastigheter, anläggningslagens bestämmelser om samverkan mellan fastigheter och ledningsrättslagens bestämmelser om ledningar och anordningar för telekommunikation har en framträdande roll i framställningen.

Boken beskriver fastighetsbegreppet och olika former av fastigheter, t.ex. fastighetstyperna 3D-fastigheter och ägarlägenhetsfastigheter. Även olika rättighetsupplåtelser i fastigheter som servitut och nyttjanderätter behandlas. Miljöbalkens regler om skydd av områden som är intressanta ur naturvårdssynpunkt och möjligheten att bevara kulturhistoriskt intressanta områden och byggnader berörs översiktligt. Likaså de regler som gäller utrymmen för allmänna vägar och järnvägar.

Fastighetsindelning och markanvändning tar också upp frågor som t.ex. vem som har rätt att fiska i en fastighets enskilda vatten eller vad som händer med rätten till stranden när en strandtomt skiljs från vattenområdet till följd av landhöjning. Vidare ges en historisk tillbakablick över framväxten av dagens fastighetsindelning inom stads- och landsbygdsområden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fastighetsindelning och markanvändning
  2. +
  3. Tredimensionell fastighetsindelning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tredimensionell fastighetsindelning av Barbro Julstad, Eije Sjödin (häftad).

Köp båda 2 för 688 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Barbro Julstad

Bloggat om Fastighetsindelning och markanvändning