Om de bara kunde skärpa sig! : barn och ungdomar med DAMP/MBD, AD/HD och Tourettes syndrom (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Björn Nilsson
Originalspråk
Norska
Originaltitel
Kan de ikke bare ta seg sammen
Dimensioner
222 x 155 x 21 mm
Vikt
480 g
SAB
Vef
ISBN
9789144002774

Om de bara kunde skärpa sig! : barn och ungdomar med DAMP/MBD, AD/HD och Tourettes syndrom

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2006-05-01
362 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Under senare år har forskningen om ADHD och Tourettes syndrom intensifierats. Därför har kunskapen och arbetssätten kring dessa barn och ungdomar ökat betydligt.

Boken beskriver genom konkreta exempel hur ADHD och Tourettes syndrom kommer till uttryck hos barn, ungdomar och vuxna. Den handlar om orsaker, utveckling och åtgärder och belyser ilska, tvång, sömnsvårigheter och andra tillstånd som ofta förekommer i samband med dessa diagnoser. Författaren redogör också för modern medicinsk behandling och alternativ medicinering. Boken omfattar dessutom pedagogiskt arbete och konkreta idéer om hur arbetet kan tillrättaläggas och hur omgivningen kan anpassas till barn och ungdomar med ADHD och Tourettes syndrom.

I denna reviderade och utökade andra upplaga finns bl.a. ytterligare ett kapitel: När vi har prövat allt - vad gör vi då?

Boken vänder sig till studenter på lärarutbildningens olika kurser och utbildningar som berör specialpedagogiska frågor. För verksamma lärare är den ett redskap i utvecklingen av arbetet i skolans specialpedagogiska vardag.

Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om de bara kunde skärpa sig! : barn och ungdomar med DAMP/MBD, AD/HD och Tourettes syndrom
  2. +
  3. Om Aspergers Syndrom : Vägledning För Pedagoger, Psykologer Och Föräldrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om Aspergers Syndrom : Vägledning För Pedagoger... av Tony Attwood (häftad).

Köp båda 2 för 711 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Om de bara kunde skärpa sig! : barn och u...

Övrig information

Under senare år har forskningen om ADHD och Tourettes syndrom intensifierats. Därför har kunskapen och arbetssätten kring dessa barn och ungdomar ökat betydligt. Boken beskriver genom konkreta exempel hur ADHD och Tourettes syndrom kommer till uttryck hos barn, ungdomar och vuxna. Den handlar om orsaker, utveckling och åtgärder och belyser ilska, tvång, sömnsvårigheter och andra tillstånd som ofta förekommer i samband med dessa diagnoser. Författaren redogör också för modern medicinsk behandling och alternativ medicinering. Boken omfattar dessutom pedagogiskt arbete och konkreta idéer om hur arbetet kan tillrättaläggas och hur omgivningen kan anpassas till barn och ungdomar med ADHD och Tourettes syndrom. I denna reviderade och utökade andra upplaga finns bl.a. ytterligare ett kapitel: När vi har prövat allt - vad gör vi då? Boken vänder sig till studenter på lärarutbildningens olika kurser och utbildningar som berör specialpedagogiska frågor. För verksamma lärare är den ett redskap i utvecklingen av arbetet i skolans specialpedagogiska vardag. Andra upplagan