Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2008-02-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
252 x 180 x 20 mm
Vikt
698 g
SAB
Tb
ISBN
9789144008745

Grundläggande aritmetik : matematikdidaktik för lärare

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2008-02-01
409 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Målet för matematikundervisningen är att elever skall lära sig matematik som kan användas i såväl samhälle och yrkesliv vid vidare studier i matematik och andra ämnen.

En viktig del av matematiklärarens yrkeskunnande är att känna till hur elever i olika åldrar bygger upp sina matematikkunskaper. Undervisningen bör därför inriktas mot att eleverna lär sig matematiska modeller som bygger på räknelagar och räkneregler som i sin tur utgör verktyg vid lösning av olika typer av problem. I fördjupat lärande lär de sig också att använda giltiga matematiska modeller på ett insiktsfullt sätt.

För att bygga upp en sådan undervisning behövs en teori som stöder lärare i arbetet med matematik. I boken beskrivs en teori för detta - en skolämnesteori med fokus på aritmetik. Bokens innehåll bygger på såväl internationell forskning som ett mångårigt forsknings- och utvecklingsarbete om undervisningsprocessen, elevers tänkande och matematikämnets didaktik.

Till boken hör en webbsida: www.studentlitteratur.se/aritmetik. Där kan läsaren ta del av kompletterande material i form av facit till övningsuppgifterna, diagnos och träningsmaterial i aritmetik, Winnetkakort samt exempel på tentamensfrågor för studenter. Aktiveringskoden som finns i boken är en förutsättning för tillgång till webbsidan.

Boken är avsedd för utbildning och kompetensutveckling av lärarstuderande och lärare samt för föräldrar som vill hjälpa sina barn att tillgodogöra sig det matematikinnehåll som beskrivs i grundskolans kursplaner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundläggande aritmetik  : matematikdidaktik för lärare
  2. +
  3. Grundläggande geometri : matematikdidaktik för lärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grundläggande geometri : matematikdidaktik för ... av Madeleine Löwing (häftad).

Köp båda 2 för 695 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Grundläggande aritmetik : matematikdidaktik för lärare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En mycket bra bok som tydligt beskriver och förklarar...
    Josefine Sundberg, 2 oktober 2013

    En mycket bra bok som tydligt beskriver och förklarar t.ex. de fyra räknesätten, att arbeta med bråk och procent. Författaren förklarar grundligt och ger därtill exempel på vilka svårigheter elever kan tänkas ha samt hur man kan överkomma dessa i sin undervisning. I boken finns även matematikuppgifter man kan räkna/lösa, vilket jag tyckte var mycket bra då man emellanåt behöver fräscha upp sina kunskaper - även om man är lärare.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Grundläggande aritmetik : matematikdidak...