Den sexuella människan : etiska perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2003-12-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
267 g
SAB
Vnd
ISBN
9789144031002

Den sexuella människan : etiska perspektiv

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2003-12-01
234 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sexualitet är en viktig komponent i det mänskliga livet och i en människas identitet. Hur skall sexualitet förstås? Är sexualiteten en positiv kraft, något värdefullt? Eller är sexualiteten framför allt problematisk, något destruktivt som bör kontrolleras och tämjas? Är sexualiteten något biologiskt, "naturligt" eller är den något människan själv konstruerar och skapar?

I den här boken diskuteras inledningsvis teorier om människans natur och hennes värde. Teorier om kön och uppfattningar om manligt och kvinnligt i religionernas värld tas också upp. I följande kapitel diskuteras fenomen relaterade till sexualitetens tre funktioner - reproduktion, lust och intimitet. Särskilt beaktas perspektiv från kristendom och islam: Varför upplevs homosexualitet som problematisk? Hur betraktas abort och assisterad befruktning? Vilken syn finns på äktenskap, partnerskap och skilsmässor?

Manlig och kvinnlig sexualitet?

Det avslutande kapitlet angriper det svåra ämnet våld och sexualitet. Kan vi urskilja orsaker till det ökande antalet våldtäkter? Vad händer med någon som blir utsatt för våldtäkt? Vad innebär det att vara offer, i samhällets och i sina egna ögon? Vidare diskuteras pornografi och prostitution utförligt. Argument för och emot strängare reglering skärskådas. Samtliga kapitel avslutas med ett antal frågor tänkta att leda till vidare diskussion och reflektion.

Boken vänder sig till alla som i sina studier och i sitt yrke ges anledning att fundera över den mänskliga sexualiteten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den sexuella människan : etiska perspektiv
  2. +
  3. Teologisk etik : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Teologisk etik : en introduktion av Göran Bexell, Carl-Henrik Grenholm (häftad).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den sexuella människan : etiska perspektiv

Övrig information

Ann Heberlein är lärare och doktorand i etik vid Centrum för teologi och religionsvetenskap vid Lunds universitet.