Klimat och miljöstrategi i ett samlat perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2009-12-30
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Persson, Christel (red.) / Persson, Torsten (red.)
Dimensioner
245 x 170 x 18 mm
Vikt
520 g
SAB
Uh
ISBN
9789144053189

Klimat och miljöstrategi i ett samlat perspektiv

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2009-12-30
433 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken utgör en starkt reviderad utgåva av Miljöstrategi och hållbart ledarskap - ekologi och ekonomi i samverkan, som utkom 2003. I den nya upplagan presenteras klimat och miljö utifrån ett strategiskt perspektiv med målet att försöka urskilja och förklara ett antal nyckelfrågor, som är viktigare än andra för att uppnå en hållbar utveckling och en stabilisering av klimatet. Boken har därför ett övergripande tema, Earth System Science, ESS, dvs. System Jorden, som tydliggör hur klimat, miljö och samhälle hänger samman. För att utöka bokens användbarhet adderas till varje kapitel ett relativt stort antal referenser och Internetadresser, som gör det möjligt för läsaren att fördjupa sig inom något speciellt område.

Boken vänder sig i första hand till studerande på olika klimat- och miljöutbildningar samt utbildningar i hållbar utveckling vid svenska universitet och högskolor, och fyller även ett behov i övriga nordiska länder. Innehållet passar också för ett antal andra utbildningar som exempelvis i ekologi, geografi, biologi, ekonomi, samhällsplanering, skogs- och lantbruksvetenskap samt olika lärarutbildningar.

Boken kan även med fördel läsas av redan yrkesverksamma lärare på olika stadier, samt dem som på annat sätt arbetar praktiskt med klimat- och miljöfrågor inom företag, kommuner och myndigheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Klimat och miljöstrategi i ett samlat per...