Trädgårdsterapi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2009-05-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Nilsson, Gunilla (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Qe,Vm
ISBN
9789144053684

Trädgårdsterapi

Häftad, Svenska, 2009-05-12
272 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan trädgårdar läka människor? I vilka fysiska miljöer sker denna läkning, eller återhämtning, bäst? Och vad består själva terapin av? Idag anas ett växande intresse för naturens och trädgårdars betydelse för människors hälsa, välbefinnande och funktionsförmåga. Det efterfrågas forskningsresultat som visar om och i så fall hur trädgårdar kan sägas ha en läkande effekt.

Att använda natur och trädgård som arbetsuppgift och terapeutiskt hjälpmedel har en lång historia. Från vård och omsorg om krigsdrabbade soldater - återhämtande vila i naturens närhet - och som en del av självhushållningen inom 1800-talets slutna psykiatriska vård.

Med den nyorientering som ägt rum under de senaste 30 åren fokuseras insatserna idag mot grupper som äldre med demens och barn med olika funktionsnedsättningar. Praktisk och teoretisk utveckling består bl.a. av att identifiera vad som utmärker en terapeutisk, läkande miljö, och att utveckla olika aktiviteter som kan ha en gynnsam effekt på människors hälsa och välbefinnande.

Internationellt har området trädgårdsterapi nått en relativt väl etablerad position där verksamma arbetsterapeuter, landskapsarkitekter, miljöpsykologer och socialarbetare bidrar till kunskapsutvecklingen. Boken är alltså tänkt att fungera för studenter inom flera olika discipliner på framför allt grundläggande nivå, men även avancerad nivå. Exempel utöver ovan nämnda är sjukgymnaster, sjuksköterskor, läkare, trädgårdsmästare och övriga intresserade.

Se inslag med Gunilla Nilsson från Elmia Äldre 2010 arrangerad av Hälsohögskolan.

Följ denna länk för att lyssna på ett inslag från Radio Jönköping om boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trädgårdsterapi
  2. +
  3. Konsten att inte dö : upptäck maten som enligt vetenskapen ger ett längre och friskare liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att inte dö : upptäck maten som enligt ... av Michael Greger, Gene Stone (inbunden).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Trädgårdsterapi