MIO - handledning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2012-09-20
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Reikerås, Elin (förf.) / Løge, Inger Kristine (förf.) / Løge, Inger Kristine (förf.) / Dalvang, Tone (förf.) / Dalvang, Tone (förf.)
Dimensioner
295 x 210 x 5 mm
Vikt
270 g
ISBN
9789144085975

MIO - handledning

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2012-09-20
494 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
MIO: Matematiken - Individen - Omgivningen är ett material som hjälper pedagoger att observera hur matematiska färdigheter utvecklas hos barn i förskoleåldern.

MIO som analysredskap visar vad som kan utvecklas i det pedagogiska utbudet på en förskola. Materialet ger också stöd för pedagogerna att tidigt upptäcka tecken hos barn med varierande och ovanliga mönster i den kognitiva och språkliga utvecklingen inom det matematiska området.

MIO fokuserar på de viktigaste delarna i barnens matematiska utveckling. Därför är det lätt för personalen att följa och kartlägga både det enskilda barnet och gruppen i sin helhet.

Materialet består av två delar: dels en handbok, dels observationsscheman.
Man har stor nytta och glädje av handledningen i MIO på olika sätt. Den ger en grundläggande teori, den ger tips på hur man kan komma in i "matte-tänket" och hjälper oss pedagoger att ställa frågorna: Vad ska vi tänka på i vår verksamhet? Hur ska vi synliggöra och fånga upp matematiken?

Förskollärare i Bergsjön, Göteborg, som medverkat i den svenska utprövningen

 
Det är mycket som vi inte tänkt på är matematik, som att sortera och lägga saker på sin plats.  Att matte är mer än att kunna räkna 1+1 är en lärdom också för oss själva. Nu är vi "mattemedvetna" på ett helt annat sätt än tidigare.

Förskollärare i Varberg, som medverkat i den svenska utprövningen

 

MIO är framtaget och utvecklat av Forum för Matematikkmestring i Norge tillsammans med Senter för Atferdsforskning vid universitetet i Stavanger. Materialet har tagits fram i samarbete med förskollärare och prövats på 1 000 barn över hela Norge.

Den svenska översättningen av materialet har utprövats av 20 pedagoger med sammanlagt 100 barn på förskolor i Göteborg, Helsingborg och Varberg. Den svenska utprövningen av MIO har skett under ledning av Ann-Louise Ljungblad, rådgivare på Specialpedagogiska Skolmyndigheten och pedagogisk sakkunnig i utformningen av den svenska utgåvan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. MIO - handledning
  2. +
  3. Matematik 5000 Kurs 3c Basåret Lärobok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik 5000 Kurs 3c Basåret Lärobok av Lena Alfredsson, Kajsa Bråting, Patrik Erixon, Hans Heikne (häftad).

Köp båda 2 för 916 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om MIO - handledning