Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2014-08-20
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 25 mm
Vikt
983 g
ISBN
9789144097480

Modern mikroekonomi - Marknad, politik och välfärd

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2014-08-20
490 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här boken ger en pedagogisk och detaljerad genomgång av den mikroekonomi som varit nationalekonomins kärna under snart 100 år: utbud och efterfrågan, nyttoteori och vinstmaximering. Men författarna sätter också in teorin i ett större sammanhang, där institutioner, beteendeekonomi och politik beaktas och analyseras. Målet är att skapa förståelse för hur marknadsekonomin fungerar, men även att ge läsaren verktyg för att analysera statens roll i samhället och vilka institutioner som krävs för att en fungerande marknadsekonomi ska uppstå.

Denna tredje upplaga har reviderats och uppdaterats genomgående. De största förändringarna är att ett matematiskt appendix (som introducerar studenterna till den matematik som används i boken) och ett nytt kapitel om arbetsmarknaden har lagts till. Kapitlet om externaliteter har fått ett tydligare fokus på hållbar utveckling. Dessutom har antalet övningsuppgifter med lösningar utökats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Modern mikroekonomi - Marknad, politik och välfärd
  2. +
  3. Mikroekonomi : teori och tillämpningar (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mikroekonomi : teori och tillämpningar (bok + d... av Robert Lundmark (häftad).

Köp båda 2 för 1058 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Modern mikroekonomi - Marknad, politik oc...