Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2016-09-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 154 x 10 mm
Vikt
269 g
ISBN
9789144109152

Leda och organisera medicinsk elevhälsa - Handbok för vårdgivare, skolledare och verksamhetschefer

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2016-09-19
241 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Skollagen föreskriver att elevhälsans olika delar ska samverka under rektors ledning. De medicinska insatserna måste dessutom följa hälso- och sjukvårdslagstiftningen, ett område som skolledare ofta har svårt att överblicka och tolka.
Leda och organisera medicinsk elevhälsa är en handbok som ger vårdgivare, elevhälsans chefer och huvudmän konkret vägledning i hur verksamheten kan utformas utifrån de krav som lagstiftningen ställer. Det handlar om ledningssystem med tydlig ansvarsfördelning, dokumentation och sekretess samt säkerhetsrutiner som minimerar risken för misstag orsakade av "den mänskliga faktorn".
Boken utgår från författarnas samlade erfarenheter som verksamhetschefer inom elevhälsa och som sakkunniga för olika myndighetsuppdrag. Ambitionen har inte varit att skriva en lärobok i medicinsk rätt och vissa delar av lagstiftningen kan säkert tolkas något annorlunda. Helheten speglar dock flera verksamhetsansvarigas uppfattning och beprövade erfarenhet av att leda och organisera medicinsk elevhälsa utifrån lagstiftningens krav och elevernas behov. 
Skolornas huvudmän och elevhälsans verksamhetschefer får i boken en översikt av hur lagstiftningen definierar deras ansvarsområden. De delar av hälsolagstiftningen som handlar om sekretess och att värna barns rätt berör i hög grad rektor och övriga professioners arbete inom elevhälsan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Leda och organisera medicinsk elevhälsa - Handbok för vårdgivare, skolledare och verksamhetschefer
  2. +
  3. Evidensbaserad elevhälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Evidensbaserad elevhälsa av Josef Milerad, Carl Lindgren (häftad).

Köp båda 2 för 698 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Josef Milerad

  • Evidensbaserad elevhälsa

    Josef Milerad, Carl Lindgren

    Sverige har en lång historia av politiska, sociala och medicinska åtgärder med syftet att främja ungas hälsa och välbefinnande. Vi var bland de första länderna som förbjöd barnaga och ratificerade FN:s Barnkonvention. Vi har en tillsynsmyndighet f...

Bloggat om Leda och organisera medicinsk elevhälsa -...