Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2016-08-12
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
226 x 156 x 25 mm
Vikt
785 g
SAB
Oe
ISBN
9789144114330

Rättsinformatik : juridiken i det digitala informationssamhället

Häftad, Svenska, 2016-08-12
506 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Juridiken och tekniken befinner sig i ett ömsesidigt beroendeförhållande. Aktiviteter i nya digitala miljöer ger upphov till rättsliga bedömningar när problem uppstår. Samtidigt har juristen fått en alltmer proaktiv roll vid utveckling, implementering och förvaltning av it-system. Behovet av rättsligt hållbara lösningar blir allt mer påtagligt i det digitala informationssamhället. Modern användning av it förutsätter samverkan över professionsgränserna för att åstadkomma såväl rättssäkra som affärsmässiga och effektiva lösningar. Boken vänder sig i första hand till jurister men innehållet är angeläget också för informations- och säkerhetsansvariga, verksamhetsutvecklare, it-arkitekter m.fl.

I denna andra upplaga har samtliga kapitel uppdaterats avseende rättsutvecklingen. Inslaget av kommersiell it-rätt har förstärkts genom ett helt nyskrivet kapitel.

Ur innehållet: Rättens internationalisering genom digitalisering, rättsliga aspekter på informationssäkerhet, skydd av personlig integritet och informationsfrihet, e-förvaltning, öppna data och it-rättsliga arbetsmetoder.

Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rättsinformatik : juridiken i det digitala informationssamhället
  2. +
  3. Lärobok i immaterialrätt : upphovsrätt, patenträtt, mönsterrätt, känneteckensrätt - I Sverige, EU och internationellt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärobok i immaterialrätt : upphovsrätt, patentr... av Marianne Levin (häftad).

Köp båda 2 för 1125 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Rättsinformatik : juridiken i det digital...