Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2016-08-05
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
297 x 210 x 11 mm
Vikt
429 g
SAB
Qbceb
ISBN
9789144116877

Externredovisning : praktikfallet Wai-King Trading AB

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2016-08-05
272 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken är en praktisk och helhetsorienterad redovisningsuppgift i extern redovisning. Uppgiften utgår från ett fiktivt, men verklighetstroget företag som importerar och säljer orientaliska mattor. Utifrån en bakgrundsbeskrivning av företaget, föregående års bokslut, årsstämmoprotokoll, styrelseprotokoll, bankkontoutdrag samt verifikationer för räkenskapsåret skall studenterna planera redovisningen, genomföra den löpande bok föringen, göra bokslut samt upprätta årsredovisning enligt gällande lagstiftning och praxis.

Till detta kan även ett moment av revision tillfogas.

Grundtanken är att förankra redovisningsproblem, såväl praktiska som principiella, i ett sammanhang till skillnad från traditionella övningsuppgifter som ofta är fragmentbetonade. Uppgiften ger också träning i att arbeta med en större självständig uppgift där helhet, systematik och kreativitet är viktigt. En tidigare version av materialet har under flera år använts vid högskolor och studieförbund och visar att uppgiften tar en till två veckors heltidsarbete att genomföra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Externredovisning : praktikfallet Wai-King Trading AB
  2. +
  3. Externredovisning : praktikfallet Noas nävertråd AB

De som köpt den här boken har ofta också köpt Externredovisning : praktikfallet Noas nävertrå... av Örjan Alexandersson, Sven Helin, Karin Seger, Benny Uhman (häftad).

Köp båda 2 för 495 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Externredovisning : praktikfallet Wai-Kin...