Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2017-08-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 20 mm
Vikt
654 g
SAB
Ta
ISBN
9789144120966

Grundlig matematik : inledande matematik för ingenjörer, naturvetare och andra problemlösare

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2017-08-20
248 kr
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Grundlig matematik riktar sig till den som vill försäkra sig om att ha de förkunskaper som krävs för att klara matematiktunga utbildningar på högskolan, utan att ha läst gymnasieskolans högre matematikkurser. Eftersom matematiken är hierarkiskt uppbyggd, så att delarna bygger på varandra, kan kunskapsluckor inom de grundläggande delarna avsevärt försvåra möjligheterna att klara högre kurser. Denna bok avser att fylla dessa luckor och ge den förståelse som är nödvändig för att lyckas med matematiken. Boken är ett genomdrag av matematiken från första klass och en bit in i gymnasiet, med fokus på allmänna tillämpningar. Boken innehåller det som behövs som grund för specialiserade områden som derivator, vektorräkning och statistik.
Då boken är tänkt att kunna användas som en referensbok där man läser de delar som kräver repetition, inleds varje kapitel med en sammanfattning om vad materialet bygger på. Läsaren kan då identifiera om man bör gå tillbaka ytterligare något kapitel. Bokens övningar utgörs av både rena räkneövningar och övningar av mer resonerande karaktär. Merparten av övningarna har facit och lösningstips.
Boken är avsedd för studenter som påbörjat en ingenjörsutbildning eller annan matematiktung utbildning. Boken ger förkunskaperna som krävs för vidare studier i differential- och integralkalkyl och linjär algebra tillsammans med en repetition av den grundläggande momenten i grundskole- och gymnasiematematiken. Den kan utgöra huvudlitteratur på inledande kurser på högskolan eller stödlitteratur vid sidan om huvudboken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundlig matematik : inledande matematik för ingenjörer, naturvetare och andra problemlösare
  2. +
  3. Hållbar utveckling : en introduktion för ingenjörer och andra problemlösare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hållbar utveckling : en introduktion för ingenj... av Fredrik Gröndahl, Magdalena Svanström (häftad).

Köp båda 2 för 625 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Grundlig matematik : inledande matematik ...