Offermossen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2017-03-30
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
221 x 145 x 23 mm
Vikt
469 g
SAB
Hc
ISBN
9789146233091

Offermossen

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-03-30
190 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Där de döda inte försvinner

Mossmarken är en ödslig plats med dimhöljda vidder, hukande tallar och sjunkande jordar. En gång i tiden begravdes offer till gudarna här, och rykten säger att människor försvinner spårlöst än idag.

Hit kommer den unga biologen Nathalie för att göra fältexperiment till sin doktorsavhandling om våtmarker. Snart står det dock klart att hennes egentliga ärende är mer personligt.

När en kropp hittas nedsjunken i mossen ger det en skrämmande anledning att påbörja efterforskningar i det förflutna - såväl för polisen som för Nathalie personligen. Hennes väg korsas av den erkända fotokonstnären Maya Linde, som även arbetar som polisfotograf i utredningen. De rör sig båda fram genom minnets och markernas djupa lager, mot chockerande upptäckter och länge dolda sanningar.

Offermossen är en suggestiv berättelse om sankmarker, biologi, barndom, död - och vad som egentligen är verkligt och närvarande.

"Bästa boken just nu. /.../ Vi undrar, bläddrar febrigt och blir på köpet experter på våtmarker (bara en sån sak! ). Och när Offermossen grävt tillräckligt djupt i gåtorna får vi till slut svar." Jenny Lindh. M-Magasin
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Offermossen
 2. +
 3. Inland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inland av Arne Dahl (inbunden).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Offermossen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande bladvändare
  Lars Nilsson, 2 april 2017

  Vad är det som döljer sig där ute i mossen? Vilka fruktansvärda hemligheter göms i dimman?
  Med Offermossen har Susanne Jansson lyckats skapa både en nagelbitare och bladvändare. Det är svårt att släppa den ifrån sig innan upplösningen är klar. Personernas karaktärer är trovärdiga och handlingen förs hela tiden framåt, mycket tack vare att det är flera personer som har ledande roller i historien.

 2. Kusligt spännande om mosslik
  tantmaud, 6 mars 2017

  Nathalie är biolog och hon återvänder till sina barndomstrakter för att forska om förhållandena på Mossmarken. I mossen offrades förr människor och tidigare har man hittat ett mer än tusen år gammalt mosslik, kallat Lingonflickan. Nu hittas ett nytt lik som visar sig nyligen ha hamnat i mossen. Samtidigt får vi genom tillbakablickar veta att något hemskt har hänt Nathalie i hennes tidigare liv och att hon inte riktigt minns dessa händelser. Bit för bit nystas det förflutna upp. Det är en kryp... Läs hela recensionen

 3. Bladvändare

  Jag fick hem Offermossen samtidigt som en del reaböcker kom. Så jag tänkte bara titta igenom den lite snabbt men snabbt blev till sträckläsning den natten. Den var spännande och oförutsägbar, man ville veta mer hela tiden om hur det skulle gå. Offermossen är en riktig bladvändare, jag kunde inte lägga bort den förrän den var utläst. Jag önskar att det kommer en fortsättning så man får följa Nathalie i hennes liv.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Susanne Jansson

Bloggat om Offermossen