Att presentera kvalitativa data - Framställningsstrategier för empiriredovisning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Att presentera kvalitativa data
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2005-01-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Dd,O:dd
ISBN
9789147074822

Att presentera kvalitativa data - Framställningsstrategier för empiriredovisning

Häftad, Svenska, 2005-01-01
284 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Alla som arbetar med kvalitativa forskningsansatser har nog någon gång frågat sig hur en bunt intervjuutskrifter eller fältanteckningar kan transformeras till en begriplig, trovärdig och givande forskningsrapport. Här identifieras ett antal framställningsstrategier som kan nyttjas vid kvalitativ forskning kring sociala fenomen.

Läs mer
Bearbetning av data utgör enligt författarna en mer avgörande aktivitet än urval och datainsamling. Alltför fylliga empiriredovisningar möter risken att inte bli lästa alls, vilket vore förödande för forskningens trovärdighet. Därför krävs en mer eller mindre drastisk komprimering av det empiriska materialet.

Om författarna
Ulrica Nylén är ek.dr och verksam som lärare och forskare i företagsekonomi vid Handelshögskolan, Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att presentera kvalitativa data - Framställningsstrategier för empiriredovisning
  2. +
  3. Tolkning och reflektion. Vetenskapsfilosofi och kvalitatitv metod.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tolkning och reflektion. Vetenskapsfilosofi och... av M Alvesson, K Sköldberg (häftad).

Köp båda 2 för 720 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att presentera kvalitativa data - Framstä...

Övrig information

Alla som arbetar med kvalitativa forskningsansatser har nog någon gång frågat sig hur en bunt intervjuutskrifter, fältanteckningar eller dokumentärt material kan transformeras till någonting begripligt, trovärdigt och givande i den färdiga forskningsrapporten

I kvalitativt orienterad metodlitteratur förbises ofta denna del i forskningsprocessen, åtminstone i jämförelse med den uppmärksamhet som fästs vid de föregående respektive efterföljande faserna i processen, d v s datainsamling och analys. Men bearbetning av data utgör egentligen en mer avgörande aktivitet än urval och datainsamling.

Alltför fylliga empiriredovisningar möter risken att inte bli lästa alls, vilket ju vore förödande för forskningens trovärdighet. Därför krävs en mer eller mindre drastisk komprimering av det empiriska materialet.

Syftet med den här boken är att identifiera ett antal framställningsstrategier, dvs övergripande och särskiljande former för empiriredovisning som kan nyttjas vid kvalitativ forskning kring sociala fenomen.