Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
BeGreppbart
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2009-09-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
211 x 109 x 8 mm
Vikt
190 g
ISBN
9789147088966

BeGreppbart - Identitet

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2009-09-04
186 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Identitet är ett mångbottnat och laddat begrepp som berör allt från förändrade könsstrukturer och medias inverkan på vår självbild till rättvisefrågor, mångkulturalism och internationella konflikter. I den här boken förs en diskussion om och ges några svar på hur vi kan närma oss frågor om identitet och samhälle.

Läs mer
Sagt om boken
"Författarna visar att "less is more" - det lite kortare formatet fungerar utmärkt för att ge ett pregnant perspektiv på vad identitetsbegreppet kan erbjuda samhällsvetare, samtidigt som valen av empiriska exempel - cyberspace, könsidentitet, postkolonialism - provocerar, illustrerar och stimulerar."
Dan Kärreman, professor i Organization Studies and Management, Copenhagen Business School
BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Om författarna
Nils Hammarén är doktor i socialt arbete och verksam som lektor och forskare vid institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet.
Thomas Johansson är professor i pedagogik med inriktning mot barn och ungdomsvetenskap vid Göteborgs universitet. Han har tidigare skrivit bl.a. "Familjeliv".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. BeGreppbart - Identitet
  2. +
  3. I en klass för sig Genus, klass och sexualitet bland gymnasietjejer

De som köpt den här boken har ofta också köpt I en klass för sig Genus, klass och sexualitet ... av Fanny Ambjörnsson (inbunden).

Köp båda 2 för 382 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om BeGreppbart - Identitet