Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2010-09-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 8 mm
Vikt
190 g
SAB
Obk
ISBN
9789147094783

EU-rätt

Häftad, Svenska, 2010-09-01
208 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sverige är sedan den 1 januari 1995 medlem i Europeiska unionen och därmed bundet av EU:s rättsordning. Men EU-rätten påverkar inte bara Sverige som medlemsstat, utan också de människor och företag som bor och verkar i landet.

Läs mer
I praktiken finns det knappast något nationellt definierat politik- eller rättsområde som undgår att, direkt eller indirekt, påverkas av den lagstiftning som antas i Bryssel och de domar som meddelas av domstolarna i Luxemburg. Utan att överdriva kan därför anslutningen till EU sägas vara den enskilt viktigaste händelse som inträffat för svensk rätt i modern tid. EU-rätt beskriver huvuddragen i EU:s rättsordning ur ett såväl konstitutionellt och institutionellt som materielrättsligt perspektiv, med beaktande av de förändringar som följer av Lissabonfördragets ikraftträdande den 1 december 2009. Boken, som inte kräver några särskilda förkunskaper, är i första hand tänkt att användas som en introduktion till EUrätten på universitets- och högskoleutbildningar, men vänder sig också till den intresserade medborgaren och personer som i sitt arbete behöver grundläggande kunskaper i ämnet.

Om författarna
Mattias Derlén, Staffan Ingmanson och Johan Lindholm är doktorer i rättsvetenskap och universitetslektorer vid juridiska institutionen vid Umeå universitet. Samtliga är aktiva vid Centrum för Europarätt och Internationell Handelsrätt vid Umeå universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om EU-rätt