Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bokföring från början
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2013-01-23
Upplaga
14
Förlag
Liber
Dimensioner
298 x 211 x 15 mm
Vikt
740 g
SAB
Qbcb
ISBN
9789147099030

Bokföring från början Faktabok

(24 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad, Svenska, 2013-01-23
454 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kombinerad fakta- och övningsbok med fristående lösningsbok som inte förutsätter några förkunskaper i bokföring/redovisning. Målet är att läsarna ska lära sig så mycket bokföring att de självständigt kan sköta den löpande bokföringen i ett mindre företag eller assistera i detta arbete i en större rörelse.

Läs mer
Fakta- och övningsboken innehåller teori och ett stort antal övningar och praktikfall baserade på autentiska verifikationer och vanligt förekommande affärshändelser. Lösningsboken har fullständiga lösningar och förslag på studieplan.
Nytt och uppdaterat i 15:e upplagan:
Uppdaterade är både representationsreglerna, som ju är ordentligt ändrade från 1 januari 2017, och momsreglerna för representationen som förenklats en del men som ändå är nya från 1 januari 2017. I upplagan ingår också olika exempel både för den externa representationen och för den interna julfesten eller mötet. Ett antal tabeller som ska underlätta vid bokföringen av kvitton och fakturor är också inkluderade.
Vidare har en del av de vanliga affärshändelserna omarbetats, så att de tydligare ska motsvara arbetet på en redovisningsavdelning. Även praktikfallet har också uppdaterats för att bättre avspegla verkligheten.
Bokföring från början är särskilt lämplig för praktiskt inriktade kurser på utbildningsföretag, YH-utbildningar, komvux, studieförbund och inom ramen för företagsintern utbildning. Tack vare den klara pedagogiska linjen är den även utmärkt för självstudier.
Bokföring från början utgör tillsammans med Bokslutet från början ett heltäckande läromedelspaket i bokföring, årsbokslut och årsredovisning.

Om författarna
Författarna Rolf Johansson, Claes Ridderström och Caroline Östgren har långvarig erfarenhet av redovisningsarbete och undervisning för yrkesverksamma vuxna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bokföring från början Faktabok
 2. +
 3. Bokföring från början : lösningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bokföring från början : lösningar av Rolf Johansson, Claes Ridderström, Caroline Östgren (häftad).

Köp båda 2 för 724 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Bokföring från början Faktabok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst handbok
  TOMMY RYDÉN (JÖNKÖPING), 17 november 2016

  Fick svar direkt på några av mina frågor! Lättläst för den som sitter med manuell bokföring. Bra att ha när man stöter på någon frågeställning gällande dubbel bokföring, vilka konton som ska användas eller annat, och behöver vägledning. Väl värd pengarna.

 2. Älskar boken!
  Katarina , 3 februari 2016

  Alla som tycker om redovisning och vill lära sig och bli bättre på det borde köpa den här boken. Mycket bra och enkla förklaringar med exempel. Jag lärde mig mycket med hjälp av boken.

 3. Lättläst!
  Yvonne Holm, 5 september 2014

  En bra och pedagogisk bok för oss som aldrig (eller mycket lite) hållt på med bokföring. Perfekt förkunskap innan man ger sig på att läsa "högskoleböcker" som är skrivna på fackspråk.

 4. Visma när bokföring är lätt
  Birgitta Henricson, 31 mars 2014

  Har haft enorm nytta av denna bok, eftersom jag gick en kurs i Visma och då är boken kursmaterial. Bra upplägg.

 5. Används i undervisningen av blivande företagare
  Jerker Halling, 7 februari 2014

  Bra bok för undervisning. Men man har missat att redigera inventariegränsen i vissa övningar, som numera är ett halvt basbelopp (bör påpekas), annars bör det bokföras på förbrukningsinventarier.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Bokföring från början Faktabok