Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Elevers olikheter
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2013-08-16
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
245 g
SAB
Eu
ISBN
9789147114139

Elevers olikheter: och specialpedagogisk kunskap

(6 röster)
Häftad, Svenska, 2013-08-16
219 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
- Vad skiljer vanlig pedagogik från specialpedagogik?
- Hur har den specialpedagogiska yrkesrollen förändrats under senare år?
- Vad har specialpedagogiken för funktion i en inkluderande skola?
- Tydliga kunskapskrav, fler nationella prov och tidigare betyg - vad får det för konsekvenser för elevers utveckling och lärande?

Läs mer
Frågor som dessa är högaktuella i den svenska skolan under 2000-talets andra decennium. Senare års genomgripande reformer i den svenska skolan handlar inte bara om pedagogiska frågor utan har även en påtaglig ideologisk prägel. Från att ha haft funktionen som samhällets viktigaste instrument för demokratisk utveckling, jämlikhet, jämställdhet och gemenskap har skolan alltmer blivit en arena där kunskap ses som nyckeln till framgång på en global marknad.
I denna den tredje omarbetade upplagan belyses hur skolan hanterar den naturliga variationen i olikheter mellan elever samt vilka kunskaper lärare behöver för att skapa goda lärandemiljöer för alla barn och unga. Vidare redogörs för ett antal forskningsprojekt där verksamheten för elever i behov av särskilt stöd studerats. Även lärarutbildningens betydelse för möjligheten att skapa optimala lärandebetingelser för alla elever tas upp liksom konsekvenser av att allt fler elever utreds och får diagnoser.
I boken beskrivs också internationella förhållanden och överenskommelser med betydelse för synen på en inkluderande skola - en skola för alla - och de utmaningar en sådan skola innebär.

Om författarna
BENGT PERSSON är professor i specialpedagogik vid Högskolan i Borås. Han har mångårig erfarenhet som klasslärare och speciallärare i grundskolan och har haft ett stort antal expertuppdrag inom det specialpedagogiska området såväl i Sverige som internationellt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elevers olikheter: och specialpedagogisk kunskap
  2. +
  3. Specialpedagogiska aspekter på förskola och skola : möte med det som inte anses lagom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Specialpedagogiska aspekter på förskola och sko... av Kristian Lutz (häftad).

Köp båda 2 för 450 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Elevers olikheter: och specialpedagogisk ...