Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Språk
Svenska
Antal sidor
417
Utgivningsdatum
2012-02-20
Förlag
Alfabeta Bokförlag AB
ISBN
9789150114652

Geim

E-bok, Svenska, 2012-02-20
41 kr
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Småfifflaren Henrik HP Pettersson hittar en dag en mobiltelefon och blir inbjuden att spela ett spel: ett Alternate Reality Game som utspelar sig mitt i den intet ont anande Svennevärlden. Efter att han klarat inträdesprovet erbjuds han en rad olika kittlande uppdrag som alla filmas, för att senare visas upp på en rankinglista och bedömas av ett slutet nätcommunity. HP fångas snabbt av spänningen och belöningarna, men snart skall han upptäcka att det som till en början verkat vara en relativt oskyldig lek, istället är något betydligt obehagligare.
Polisinspektör Rebecca Normén är HPs totala motsats. Hon har järnkoll på sitt liv och alla yrkesmässiga mål prydligt inprickade på karriärskartan. Som nyanställd på Säpos livvaktsrotel får hon visserligen mestadels enkla skyddsobjekt, men efter en dramatisk incident stiger hennes stjärna raskt och hon flyttas till elitgruppen. Allt vore perfekt, om det inte var för de där lapparna som någon lämnar i hennes klädskåp. Vem som än skriver dem, känner till obehagligt mycket om hennes förflutna.
HP:s och Rebeccas världar närmar sig oundvikligen varandra. Men om verkligheten bara är ett spel, vad är då egentligen på riktigt?
Anders de la Motte fick Svenska Deckarakademins pris för bästa debut 2010.

"Det här är en av de bästa böcker jag läst, kanske den bästa! Den har spänning från första till sista raden, det finns inga transportsträckor." Deckarhuset

"En skickligt konstruerad, mycket spännande och hela tiden överrumplande pusselthriller." Sydsvenskan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Geim