102 minuter : den sanna berättelsen om kampen för överlevnad inne i World Trade Center

av Jim Dwyer, Kevin Flynn. Pocket, 2008

Den här utgåvan av boken är slutsåld (slut på förlaget)

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av 102 minuter : den sanna berättelsen om kampen f.... Har du också läst boken? Sätt betyg och recensera.

En fantastisk bok om en hemsk händelse

Cattis, 19 september 2012

I somras gick jag in på ett antikvariat och såg den här titeln. Läste lite snabbt på baksidan och köpte boken. Det absolut bästa köp jag gjort på länge! Började läsa på en parkbänk i väntan på en vän och fastnade på en gång i handlingen. Boken är en välskriven "dokumentär" om vad som hände under inflygningarna i Word Trade Center 9/11. Man får följa ett antal personer under dessa vansinnigt långa 102 minuter innan tornen rasade samman. Alla man följer kommer inte ut levande utan det är sammandrag från telefonsamtal ut till anhöriga och larmcentraler. Jag läser mycket deckare och spännings romaner men igen kan mäta sig med denna bok. Hade mycket svårt att lägga den ifrån mig och jag kunde både småskratta åt händelser i boken men framförallt gråta tillsammans med de personer som det berättas om. En historiebok om en nutida händelse som jag tycker fler ska läsa.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Ger en både hopp och misströstan om mänskligheten

Bokmalen, 17 januari 2009

Denna otroligt intressanta och välskrivna bok efterlämnar känslor av både ilska, sorg och otroligt nog även hopp för även om den handlar om hur några få människor utsätter så många andra för svårt lidande så visar denna bok hur dessa svårt trängda människor inte bara tänker på att rädda sig själva utan hur de ställer upp för varandra och finns där för varandra. Men boken lämnar en också med mycket ilska båda när det kommer till informationen om hur dessa torn byggdes och kring räddningsinsatserna. Undra hur många fler människor som skulle ha kunat räddats om kommunikationen varit bättre och och om inte pengar fått styra!!!

Så läs denna verklighetsskildring om den dag som fick många att tappa tron på mänskligheten men som faktiskt på många vis är den dag då mänskligheten visade sig från sin bästa sida.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen
 (pocket)
Fler böcker inom

Bloggat om