Det (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
1339
Utgivningsdatum
2010-03-19
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Roland Adlerberth
Originaltitel
It
Dimensioner
210 x 134 x 67 mm
Vikt
1160 g
SAB
Hce
ISBN
9789170028342

Det

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket, Svenska, 2010-03-19

Slutsåld

EN KING-KLASSIKER I NYUTGÅVA

Den lilla staden Derry i Maine ser ut som den typiska amerikanska småstaden trygg och sömnig med sina villaområden, snabbmatsställen och affärer. Men det är bara på ytan. I kloakerna under staden finns något som ligger på lur och iakttar. Där finns ondskan. Där finns Det.

En gång på femtiotalet samlade ett kompisgäng sina krafter och trotsade Det. Förenade av känslan av att vara misslyckade och utstötta, lyckades de driva ondskan och skräcken tillbaka till de mörka djup där den hör hemma. De lovar sedan varandra att samlas igen om Det någon gång skulle komma tillbaka.

Många år senare, när en serie ohyggliga mord och gåtfulla försvinnanden på nytt skakar Derry, lyfter så Mike Hanlon telefonluren och kallar på sina barndomskamrater. Alla lämnar sina hem och familjer, sina vardagsbestyr och karriärer, för att ännu en gång trotsa skräcken och möta Det.

"Det" har hyllats världen över som en lysande barndomsskildring och en inkännande berättelse om att bli vuxen. Med säker hand skildrar King barnen som utan hjälp från vuxenvärlden måste möta sina innersta rädslor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Min absoluta favorit och även den bok jag började min...
  Heidi, 10 november 2013

  Min absoluta favorit och även den bok jag började min SK resa med. Världens bästa story, ett helt underbart tema med en helt sjukt läskig detaljerad berättelse. Alla tycker clowner är obehagliga. Så SK ger oss en käftsmäll med ett övernaturligt slumrande surt elakt väsen som tar formen som en jävla clown! Det är så perfekt att det inte går att beskriva.
  Filmen var för övrigt nästan lika bra, håller sig rätt så bra till storyn.

 2. Det
  Bokmal, 27 juni 2010

  Kings bästa roman och nog den bästa bok jag nånsin läst. Smått otroligt hur han lyckas hålla spänningen vid liv över 1000 sidor utan att det nånsin blir tråkigt. Här spelar han verkligen ut hela sitt register när det gäller att skapa intressanta och trovärdiga karaktärer och ingjuta skräck i vardagssitutioner

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Det