Den sista föreställningen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2017-02-08
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Thunfors, Eric (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
232 x 160 x 30 mm
Vikt
620 g
SAB
Hc
ISBN
9789170379314

Den sista föreställningen

Inbunden, Svenska, 2017-02-08
179 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Detta är underhållningslitteratur med ädelsignatur."
Borås tidning "Effektfullt och omskakande."
Norrtelje tidning "Du kommer garanterat att bli fast"
Tranås-Posten

I efterhand kan jag känna skuld för vad jag gjorde. Men det var inget brott jag utförde. Och jag tänkte inte på mig själv som en kriminell. Men gränserna var fortfarande tydliga för mig då. Jag hade ännu inte lärt känna de nyanser som fanns inuti mig.

På ett hospice i Stockholm vakar Jenny vid sin make Ingvars sida. Hon är dramaturg vid stadens stora teater, där han är chef och firad regissör. Nu har han bara några veckor kvar att leva. Så möter Jenny Mikael, också han en vakande, och de två finner tröst hos varandra. Men snart står det klart att Mikael kommer från en helt annan värld en värld av organiserad brottslighet och blodiga uppgörelser. Samtidigt pågår ett maktspel i det stora teaterhuset. Den nya teaterchefen verkar göra allt för att få bort Jenny nu när Ingvar inte längre är kvar. När Mikael och Jenny beslutar sig för att hjälpa varandra anar ingen av dem vilka krafter som satts i rullning eller den oväntade utgången.

Den sista föreställningen är en psykologisk thriller som rör sig mellan teaterns salonger och den undre världen. Gatans råa, men raka, moral beskrivs lika ingående som teatervärldens interna strider, baktaleri och strävan efter framgång. Det handlar om hur långt vi kan gå för kärleken, men också för att nå den absoluta makten. "Det här är verkligen en spännande roman som jag hela tiden överraskas av. Ingenting är vad man förväntar sig och det är verkligen svårt att lägga ifrån sig Den sista föreställningen. En psykologisk thriller som utspelar sig i teaterns salonger och den undre världen. Makt och kärlek på hög nivå. Du kommer garanterat att bli fast"
Tranås-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den sista föreställningen
  2. +
  3. Öga för öga, tand för tand

De som köpt den här boken har ofta också köpt Öga för öga, tand för tand av Mats Ahlstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dennis Magnusson

Bloggat om Den sista föreställningen