Ljusförgörerskan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2015-12-22
Upplaga
1
Förlag
Epix
Illustratör/Fotograf
Li Österberg
Dimensioner
245 x 175 x 14 mm
Vikt
418 g
ISBN
9789170895562

Ljusförgörerskan

Inbunden, Svenska, 2015-12-22
216 kr
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En överbeskyddande mor och en frånvarande far gör att den unga gudinnan Persefone, även kallad Kore (flickan), har blivit lite egen av sig och förstår sig bättre på växter och ormar än på människor och gudar. Men så en sommar får hon sitt första ligg av en okänd gud som kommer till henne i skepnad av en orm, och hon blir med barn.

Problemet är bara att Kore absolut inte vill ha några barn alls. Aldrig någonsin. Men att inte känna moderskärlek är det värsta som hennes mamma skördesgudinnan Demeter vet, så henne kan Kore inte be om hjälp. Dessutom, ett gudomligt foster är odödligt. Hur ska man kunna göra abort på det då?

Men kanske hennes pappa (och morbror) Zeus kan hjälpa henne, han är ju den översta av gudarna och mäktigast i världen. Så Kore tjatar sig till sin första vistelse någonsin på Olympen och möter för första gången sin far och sina många halvsyskon ...

Ljusförgörerskan är en charmig och respektlös berättelse inspirerad av grekisk mytologi, med ena foten i sagans magiska värld och den andra i den jordnära vardagen.

Li Österberg (född 1978) har tidigare gjort de egna böckerna "Det är inte så här det ska vara" och "Med andra ögon", samt "Nekyia" (2012) om den grekiska guden Hermes i Underjorden. Tillsammans med Patrik Rochling har hon gjort hittills sju serieromaner om Johanna och hennes kompisar och kärleken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ljusförgörerskan
  2. +
  3. Lilla Vampyren börjar skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lilla Vampyren börjar skolan av Joann Sfar (inbunden).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ljusförgörerskan