Ohörda rop : Historien om Mary Bell

av Gitta Sereny  (pocket, 2001)

Pris:  37:-
Den här utgåvan av boken är tillfälligt slut

Klicka "Bevaka" nedan för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ohörda rop : Historien om Mary Bell. Sätt betyg och recensera.

intressant

Boken är intressant men ganska tung att läsa, inte minst för den lilla teckenstorleken. Innehåller mycket citat och utdrag från rättegången vilket ibland kan kännas mer som fakta än en självbiografi. Mycket känslor och Mary öppnar verkligen upp sig själv även om jag personligen tycker att hon ibland vill få sitt liv att framstå lite som en snyfthistoria. Verkligen tragiskt det som hände men den där Mary behöver minst sagt vård...

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen
Ohörda rop : Historien om Mary Bell (pocket)

Fler böcker inom

 • Pocket
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 359
 • Utg.datum: 2001-01-01
 • Upplaga: 1
 • Förlag: Ordfront förlag AB
 • Medarbetare: WASTENSON, LEIF, 1936-
 • Dimensioner: 180 x 110 x 20 mm
 • Vikt: 200 g
 • SAB: Oer-ez Bell, Mary,Lz Bell, Mary
 • ISBN: 9789173247320

Fler böcker av Gitta Sereny

The Case of Mary Bell (pocket)
Albert Speer (pocket)
The German Trauma (pocket)
Into That Darkness (pocket)

The Case of Mary Bell

Gitta Sereny
Häftad
162:-

Albert Speer

Gitta Sereny
Häftad
181:-

The German Trauma

Gitta Sereny
Häftad
147:-

Into That Darkness

Gitta Sereny
Häftad
137:-

Recensioner i media

"Ohörda rop" väckte enorm uppståndelse när den kom ut i England förra våren. Hatet mot "barnamördaren" Mary Bell blossade åter upp i skandalpressen och bokens författare, Gitta Sereny, anklagades för att slå mynt av andras olycka. Än bär den brittiska allmänheten händelserna 1967 i färskt minne.

1968 döms den 11-åriga Mary Bell för dråp på två småpojkar, varpå hon tillbringar tolv år i ungdomsvårdsskola och fängelse. Journalisten Gitta Sereny intresserar sig för fallet redan under den rättsliga processen. Där domare, jury och allmänhet ser ett "monster", ser Sereny ett ensamt, traumatiserat barn. Under de trettio år som följer jagas Mary Bell av tabloidpressen; tragedin hålls vid liv, inte minst genom Marys mor, som villigt säljer information till medierna.

Först 1995, när Marys mor gått bort, får Gitta Sereny förtroendet att skriva ner Marys egen historia. Sereny försöker inte förringa sorgen hos de efterlevande. Däremot söker hon en seriös förklaring: hur kunde det hända? Det som hittills skrivits om Mary Bell har präglats av spekulation snarare än fakta. Ingen har känt till vidden av de övergrepp Mary utsattes för under hela sin barndom, bl a sexuellt våld och flera mordförsök. Serenys budskap är att inga barn föds onda; barn som mördar kommer från miljöer där de far illa och berövas sin förmåga att skilja på rätt och fel. Vilket ansvar har samhället för de barn som begår grova brott?

Gitta Sereny medverkar som journalist i bl a New York Times Book Review, Die Zeit, Sunday times och DN. Hon har blivit prisbelönt för sina böcker "Albert Speer och sanningen" och "Into That Darkness", berättelsen om en kommendant i Treblinka.

Bloggat om Ohörda rop : Historien om Mary Bell

Övrig information

1968 dömdes Mary Bell, då elva år gammal, för dråp på två småpojkar i Newcastle. Trettio år efteråt går hon med på att samtala med Gitta Sereny om det som hände och om åren i fängelse.

Du kanske gillar...

Meningen med hela skiten (häftad)

Meningen med hela skiten

Nina Åkestam
Häftad
162:-
Capital in the Twenty-First Century (inbunden)

Capital in the Twenty-First Century

Thomas Piketty
Inbunden
258:-
En vacker dag lämnar jag honom (pocket)

En vacker dag lämnar jag honom

Maria Blomqvist
Pocket
62:-