Birger Norman : utkast till porträtt i helfigur (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Serie Litterära profiler
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2014-09-25
Upplaga
1
Förlag
H:ström Text & Kultur
Dimensioner
190 x 130 x 10 mm
Vikt
252 g
SAB
Gcz Norman, Birger
ISBN
9789173272063

Birger Norman : utkast till porträtt i helfigur

Häftad, Svenska, 2014-09-25
178 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I denna biografi målar E. Mikael Norberg ett porträtt i helfigur av en författare med imponerande bredd och djup: folkbildaren, dramatikern, kritikern, naturlyrikern, den kristne socialisten.

---

"Ådalen, Rörelsen, Gud." - så har Birger Norman (1914-1995) en gång sammanfattats i en rubrik. Diktaren Birger Norman hörde under årtionden till den reformistiska arbetarrörelsens starkaste kulturella röster och var prisad och känd i hela det svenska kulturlivet.

Hans erfarenheter från uppväxten i skogsindustrins Ådalen utgjorde en återkommande utgångspunkt och ett genomgående tema i hans författarskap, något som också har ställt honom bland de främsta skildrarna av Ångermanland, inte minst genom hans banbrytande diktning på mål.

Men Birger Norman var mycket mer än så. I denna biografi målar E. Mikael Norberg ett porträtt i helfigur av en författare med imponerande bredd och djup: folkbildaren, dramatikern, kritikern, naturlyrikern, den kristne socialisten. En författare som på samma gång var komplex och lättillgänglig, ödmjuk och polemisk, allvarsam och humoristisk. Författaren som i alla sina uttrycksformer och på alla sina arenor alltid, först som sist, var diktare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Birger Norman : utkast till porträtt i helfigur
  2. +
  3. Den osynliga staden : en gestaltningsmodell hos Olof Högberg, Ludvig Nordström, Bertil Malmberg, Birger Sjödin, Karl Östman, Lars Ahlin och andra svenska författare fram till våra dagar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den osynliga staden : en gestaltningsmodell hos... av Örjan Torell (häftad).

Köp båda 2 för 349 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Birger Norman : utkast till porträtt i he...