Comédia Infantil (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
180 x 105 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc
ISBN
9789173431668

Comédia Infantil

(23 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2007-08-01
45 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
En natt hör José Antonio Maria Vaz skott från den övergivna teatern bredvid sitt bageri. På den upplysta scenen hittar han den skadade Nelio, ett gatubarn som gjort sig känd i hela staden för sin klokhet. Flämtande ber den skadade pojken honom om att bli uppburen till taket, där han kan andas in den friska luften från Indiska Oceanen. Medan hans liv sakta rinner ut, börjar Nelio berätta sin historia.

Det är en hemsk, vacker och fascinerande historia som berättas under tio nätter. Nelios berättelse leder oss genom kärlekens, barbariets och okuvlighetens växlande landskap på den afrikanska kontinenten.

Comédia infantil blev 1996 nominerad till såväl Augustpriset som Nordiska rådets litteraturpris, samt belönades med Sveriges Radio P1:s Romanpris, lyssnarjuryns val.

"Mankell sysslar med poetisk realism. Och just härigenom förmedlar han mer av Afrikas sanna kärna än de flesta dagstidningsberättelser ... Henning Mankell har gett Afrikas gatubarn stämmor, ansikten, värdighet, han har hämtat fram dem ur anonymiteten och gjort dem till människor." - Die Welt
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Comédia Infantil
 2. +
 3. Kennedys hjärna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kennedys hjärna av Henning Mankell (pocket).

Köp båda 2 för 90 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Comédia Infantil. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mankells bästa bok!
  Sofia P, 26 oktober 2016

  En av väldigt få böcker jag kan läsa om och om igen. Den har ett speciellt mystiskt skimmer över sig som gör att jag blir väldigt rörd och betagen. Otroligt vacker berättelse!

 2. Fantastisk!
  Inbiten läsare, 18 juli 2016

  Otroligt vacker berättelse om gatupojken som blir skjuten.och hittas av en bagerianställd som tar upp pojken på taket och där får höra historien om pojkens korta och mycket händelserika liv. Varsamt berättad med ett mycket bra språk. Karaktärerna känns trovärdiga och är utsökt gestaltade.

 3. Underbar bok
  Ann Christina Forsberg, 30 november 2015

  En bok som är både sorglig och rolig och dessutom välskriven. Den ger tillfälle till eftertanke och funderingar kring olika livsvillkor.

 4. Läs
  BJ, 26 maj 2011

  En av Mankells bästa böcker. Absolut läsvärd. Lite annorlunda

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Comédia Infantil