Homonationalism (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2017-03-23
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
195 x 140 x 13 mm
Vikt
279 g
SAB
Ohjh
ISBN
9789173437080

Homonationalism

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2017-03-23
185 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Idag görs bögar och lesbiska allt oftare till representanter för en urban, modern och progressiv strömning i samhället. Berättelsen om den framgångsrika HBT-rörelsen, som bryter ny mark och skapar nya lagar, är en viktig byggsten i flera västerländska nationers självbild.

Samtidigt växer ett nytt fenomen fram. Allt fler högerpopulistiska partier i Europa framhåller queerrättigheter för att positionera sig gentemot de andra migranter, flyktingar och muslimska grupper. En taktik som också används av politiker i Israel, i deras fall för att visa hur de särskiljer sig från sina grannländer genom en progressiv inställning gentemot homosexuella.

I Homonationalism reser journalisten och författaren Anna-Maria Sörberg runt i Holland, Ryssland, Israel och Frankrike för att intervjua queeraktivister, nationalistiska bögar och forskare inom det akademiska fältet Homonationalism. Hon visar på hur gayfrågan hamnat i centrum för ett geopolitiskt spel och att sexualitet har blivit ett vapen att räkna med.

Homonationalism är ett avslöjande reportage och ett rannsakande av inbillade motsättningar och oheliga allianser.

Anna-Maria Sörberg är journalist med ett mångårigt förflutet i den svenska queerrörelsen. Homonationalism är hennes andra bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Homonationalism
  2. +
  3. Svenska brott. Trippelmordet i Uddevalla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska brott. Trippelmordet i Uddevalla av Thomas Bodström, Lars Olof Lampers (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Homonationalism. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant och lättillgänglig reportagebok
    Grace, 3 april 2017

    En bra introduktion till Europeisk politik. Dessutom är den väldigt aktuell i och med valen som nyligen har hållits och som snart kommer att hållas i bland annat Nederländerna och Frankrike. Även delen om Israel var mycket intressant.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna-Maria Sörberg

Bloggat om Homonationalism