Mercurium (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Språk
Svenska
Antal sidor
544
Utgivningsdatum
2013-07-03
Förlag
Massolit Förlagsgrupp AB
ISBN
9789173519090

Mercurium

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok, Svenska, 2013-07-03
91 kr
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den sanna historien om Metta Fock ? enda kvinnliga fången på Carlstens Fästning.

År 1806 anländer Metta Fock Ridderbielke till Marstrand och Carlstens fästning, anklagad för giftmord. Under hela den utdragna rättegången har hon nekat till anklagelserna, och nu är hon dömd att sitta ?på bekännelse?. Isolerad i fästningen på den karga skärgårdsön ska hon stanna, tills hon erkänner eller går under ? vilket som kommer först. Utan möjlighet till kontakt med omvärlden, utan vare sig penna eller papper, börjar hon brodera. Ord för ord tar en förtvivlad nådeansökan form.

2011 hålls en storslagen maskerad på fästningen. Gräddan av Sveriges societet är där, och innan kvällen är över har två personer mist livet. Men portarna har hela tiden varit stängda och bevakade, ingen utomstående kan ha tagit sig in ? eller ut. Finns mördaren någonstans bland de 140 gästerna? Kriminalkommissarie Karin Adler kallas till platsen och pusslandet kan börja ?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mercurium. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiskt bra bok
    Anders, 29 september 2012

    Fantastiskt bra bok, med de två historierna, den nutida och den dåtida om Metta Fock. Otroligt fängslande och sorglig historia som berörde.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rosman Ann

  • Själakistan

    Rosman Ann

    I författarens andra bok står en liten pojke i centrum. Hans anhöriga har vänt honom ryggen, och än värre hållit honom inlåst. Ann Rosmans berättelse handlar om familjeband och samhällssyn och letar sig ända tillbaka till de bohuslänska häxprocess...

Bloggat om Mercurium